23948sdkhjf

Stor byggekoncern skifter navn

J. Jensen-koncernen ændrer navn og etablerer ny struktur

J. Jensen-koncernen skifter navn fra Holdingselskabet J. Jensen A/S til Jensen Gruppen.

Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Med navneskiftet følger også en ny struktur i koncernen, der er involveret i mere end 60 selskaber, hvoraf nedrivningsvirksomheden J. Jensen, der for nylig modtog en millionbøde for prisudveksling, og entreprenørerne CG Jensen og Adserballe & Knudsen er nogle af de mest kendte.

Fremover vil koncernen operere med forretningsben inden for entreprenørvirksomhed og ejendomme samt et tredje inden for udvikling og digitalisering.

Passer til markedet
Ændringerne er en del af en strategi om at få en mere tydelig koncern.

Det begyndte i efteråret 2017, da J. Jensen skiftede status fra anpartsselskab til aktieselskab, indsatte en ny professionel bestyrelse og hentede Karsten Hjarsø ind som adm. direktør i holdingselskabet.

- J. Jensen-koncernen har med succes været drevet som en familievirksomhed siden starten i 1986. Der er i dag mere end 60 selskaber i koncernen, som beskæftiger sig med en lang række forskellige aktiviteter inden for flere forskellige brancher. Som et led i vores professionalisering og langsigtede strategi, er det derfor naturligt at se på, hvordan vi fremtidssikrer os bedst muligt til markedssituationen. Det gør vi efter vores overbevisning bedst med en klar prioritering af vores tre forretningsben, lyder det i pressemeddelelsen fra Karsten Hjarsø, der tidligere har været adm. direktør i Adserballe & Knudsen.

Børn i ejerkredsen
I forbindelse med implementeringen af den nye strategi sættes et generationsskifte i gang, idet Jens Jensen afgiver samlet 10 pct. af koncernen til sine børn.

- Det har været en naturlig proces i forbindelse med vores strategiske skifte, at Jens Jensen har ønsket at tage de første skidt mod et ejermæssigt generationsskifte. Det er vigtigt at understrege, at der ikke er tale om et ledelsesskifte, men at Jens forståeligt ønsker at sikre sine børn. Jens’ dåbsattest viser også, at det er rettidig omhu, at han begynder en gradvis overdragelse, siger Karsten Hjarsø.

Koncernen J. Jensen omsatte i 2017 for små to mia. kr. og leverede et driftsresultat i underkanten af 200 mio. kr. 2018-regnskabet er ikke offentliggjort endnu.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14