23948sdkhjf

Raundahl & Moesby går i jorden på seks supervillaer

I dag lyder startskuddet til ’Koldinghave’. Boligprojektet centralt i Kolding tæller 42 ejerboliger med tre-fire værelser fordelt seks varierende punkthuse, som er tegnet af Cebra Archtecture for Raundahl & Moesby. 

Koldinghave opføres på en central grund tæt på Koldings centrum og midtbyens nyanlagte grønne park. 

Projektet går officielt i gang kl. 11.30, når Koldings borgmester Jørn Pedersen med en gravemaskine tage første ”spadestik”. 

Punkthuse på et grønt tæppe
De seks bygninger er tegnet som seks såkaldte supervillaer, der varierer i højden, og hvor samtlige lejligheder har mindst en altan, tagterrasse eller terrasse. 

Projektet er en sammensmeltning af klassiske danske villaer i røde teglsten med sadeltag og en moderne etageejendom, hvor der er lagt vægt på en optimal rummelig indretning, gennemtænkt lysindfald og med udsigt til den nærliggende natur. 

- Husene har, hvad vi definerer som "park-karakter". Det vil sige, de fremstår som rolige, afklarede volumener, der er disponerede, så de tillader mest mulig natur mellem husene. Parken smyger sig så at sige ind mellem bygningerne. Samtidig er husene integrerede i det grønne rum med minimale fodaftryk og med materialekarakter i tegl, der understøtter samspillet med den omkringliggende park, forklarer arkitekt Mikkel Frost, Cebra Architecture, i pressemeddelelsen. 

Der er forventet indflytning i boligerne i sommeren 2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.141