23948sdkhjf

Rekord: Husbygger sprænger rammerne

Forventer ikke en gentagelse af et ” ekstraordinært godt” regnskabsår

Koncernen bag Planet Huse gør sine egne forventninger til skamme. I 2017 håbende koncernens ledelse, at man kunne nå en omsætning på en halv mia. kr. og en pæn bundlinje. 

2018 overgik langt forventninger med fremgang på alle parametre. 

Koncernens omsætning voksede med 33 pct. fra 479 mio. kr. i 2017 til 636 mio. kr. sidste år. Samtidig voksede overskuddet før skat med 42 pct. til 89,9 mio. kr. 

Baggrunden for rekordregnskabet er ifølge koncernen den fortsat voksende efterspørgsel efter bæredygtige sommerhuse i Danmark samt endnu større vækst i udviklingen og salget af turismeprojekter i form af præfabrikerede ferieboliger til Tyskland. 

Planet koncernen ejer den fulde aktiekapital i Planet Huse A/S, Planet-Haus AG, Planet Holding Deutschland AG, Planet Tourist Invest AG og Co. KG - og den kontrollerende interesse i Priwall Waterfront AG & Co. KG.

Planet Holding A/S
mio. kr. 2018 2017
Omsætning 636,1 478,5
Resultat af ordinær drift 96,6 63,1
Resultat før skat (EBIT) 89,9 63,1
Årets resultat 62,9 40,4
Balancesum 463,1 455,7
Egenkapital 164,0 107,7
Antal personer beskæftiget 73 68
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2018.


Tysk projekt med vokseværk
Væksten på det danske marked har i høj grad været båret af den rekordlave lånerente, som har gjort det attraktivt og muligt for mange at investere i en fritidsbolig. 

Ledelsen vurderer, at resultatet afspejler indsatsen inden for udvikling og salg af bæredygtige og CO2-neutrale fritidshuse.

Hertil kommer et vellykket salg af ferielejligheder i Priwall Waterfront projektet samt hotellet High End ved Travemünde i Tyskland, som er udviklet af Planet Koncernen. Dette turismeprojekt er i løbet af 2018 blevet yderligere udvidet til nu at omfatte i alt 509 luksus ferieboliger, hvoraf 420 allerede er solgt inden færdiggørelsen af det samlede projekt i efteråret 2019. 

Ikke udsigt til en gentagelse
- Vi er helt opmærksomme på, at vores resultat i 2018 er ekstraordinært godt, og koncernens ledelse forventer således ikke et tilsvarende resultat i det kommende regnskabsår, siger Torben Basse, som er koncernchef i Planet Holding, og fortsætter: 

. Men forventningerne er naturligvis positive. For vi har en god og sikker ordrebeholdning på danske fritidshuse, vi afslutter salget af luksuslejlighederne i Priwall Waterfront projektet – og vi kommer snart i gang med et helt nyt turismeprojekt i Marina Wendtorf. 

Og det kan blive til meget mere: 

- Finder vi egnede byggegrunde i de kystnære områder hvor som helst i Danmark til tilsvarende turismeprojekter, er vi parate til at slå til, tilføjer koncernchefen.

Produktion i Ribe

Både de ’traditionelle’ sommerhuse og ferieboligerne til Tyskland bliver produceret på koncernens egen fabrik i Ribe, som løbende kan tilpasse kapaciteten til efterspørgslen med de nuværende ressourcer. Det kan lade sig gøre efter meget vidtgående effektiviseringer på den moderne fabrik i Ribe. 

Fx bliver ferieboligerne til de tyske turismeprojekter produceret i moduler, som svarer til fem lejligheder. De bliver fragtet til Tyskland, hvor fire håndværkere kan samle modulerne til fem ferieboliger på blot en uge. Herefter går underentreprenørernes håndværkere i gang med at færdiggøre husene med al indretning - fra gulve, køkkener, badeværelser, møbelindretning og blomster i vasen i den færdige bolig. Efter syv uger står der så et færdigt 455 kvm hus med fem lejligheder. 

Den faste stab på fabrikken i Ribe er ca. 70. I alt beskæftiger koncernen ca. 250 via samarbejdet med lokale underentreprenører i Danmark og Tyskland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172