23948sdkhjf

Ny plan skal binde Silkeborg sammen

Naturen skal ind i byen, og bylivet ud i naturen. Det er visionen i vinderforslaget til en masterplan for Søfronten i Silkeborg

Et enigt bedømmelsesudvalg har peget på Team Effekt som vinder af konkurrencen om en masterplan for udvikling af de store, centrale og attraktive arealer ved Søfronten og havnen i Silkeborg by.

Ikke færre end 22 rådgiverteam bød på opgaven. Opløbet bestod af Team BIG, Team SLA og Team Effekt, og der var tæt løb om førstepladsen i arkitektkonkurrencen, der var udbudt af Silkeborg Kommune, Realdania og lokale virksomheder.Nye forbindelser
- Vinderplanen opfylder på overvisende vis vores ønske om at aktivere de uudnyttede og helt centrale arealer, som i dag primært bruges til biler og parkering, og planen binder byen, havnen og søerne sammen på en elegant måde. Vi er særligt begejstrede for den måde, Team Effekt har tænkt i forbindelser mellem de enkelte områder, og som på elegant vis placerer et grønt samlingspunkt med outdoor og sportsaktiviteter ved Viborgbroen, siger Silkeborgsborgmester Steen Vindum i en pressemeddelelse.

SLA med i finjustering
Masterplanen skal nu finjusteres til en egentlig udviklingsplan for området, hvor det vil være muligt at inddrage gode løsninger fra alle tre forslag. Udviklingsplanen skal godkendes i Silkeborg Byråd til efteråret. Derefter skal der udarbejdes lokalplan for områderne. Arealerne ved havnen ligger med stor sandsynlighed først for.

Her har SLA også nogle gode ideer, som Silkeborg Kommune gerne vil lade sig inspirere af. Det er blandt andet ideen om en sydvendt opholdsplads med et lille badeanlæg. Søfronten er mere kompleks og tager lidt længere tid, og der skal udvikles en stærk etape- og finansieringsplan. 
Kaptain

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141