23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Digital omstilling skal bundfældes

De mest digitale virksomheder har ifølge undersøgelser højere arbejdsproduktivitet end de mindst digitaliserede. Det er måske meget naturligt, men det går ud over de små og mellemstore virksomheder, der halter efter de større virksomheder, når det gælder digitalisering.

Kun hver tredje SMV’er er ifølge Danmarks Erhvervsfremmestyrelse såkaldt højt digitaliseret, og det er særligt manglende kompetencer og usikkerhed om valg af af de rigtige digitale løsninger, som holder den digitale omstilling tilbage.

Derfor har Danmarks Erhvervsfremmestyrelse nu ydet 50 mio. kr. til kompetenceudvikling af ledere og nøglemedarbejdere og privat rådgivning i de danske SMV’er.

50 mio. kr. er ganske givet penge, som kan komme mange virksomheder til gode. Men det er jo langt fra nok. For det handler om, at virksomhederne, der ikke er så digitale, skal gennemgå en mentalitetsændring, hvor de i langt højere tænker det digitale ind i hverdagen.

Her kan der visse steder fortsat være usikkerhed om, hvordan den digitale omstilling gribes an og tænkes ind i den daglige drift.

Derfor skal mulighederne for rådgivning og sparring inden for den digitale omstilling gøres bedre. De tilførte 50 mio. kr. til området er jo ikke de første millioner og bør heller ikke være de sidste.

For skal dansk erhvervsliv klare sig internationalt, skal små som store virksomheder med på den digitale bølge. Og det kræver omstillingsparathed, rådgivning og sparring.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.797