23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Byggeriet skal tage den bæredygtige vej

Klimaet og et bæredygtigt samfund spiller en større og større rolle herhjemme. For nogle uger siden gennemførte skole- og gymnasieelever talrige demonstrationer rundt om i landet for at opfordre ikke mindst politikerne til at tage et langt større ansvar for klimaet.

Samtidig tyder alt på, at klimaet bliver et vigtigt tema ved det kommende folketingsvalg. Det ses ikke mindst af, at flere af Folketingets partier har fremlagt deciderede klimaplaner, der sætter deres dagsorden for, hvordan de ser Danmarks grønne vej.

Byggeriet har længe været på en grøn vej. En stor del af det danske nybyggeri bliver bæredygtighedscertificeret, og byggematerialeproducenterne går efter en cradle to cradle-certificering, så deres byggematerialer kan indtage en langt større rolle i den cirkulære økonomi.

Og det er vigtigt, at bygge- og anlægsbranchen tager førerhandsken på i den grønne dagsorden. Landets bygninger står nemlig for omkring 40 pct. af det danske energiforbrug. Derfor skal der selvfølgelig bygges endnu mere bæredygtigt og grønt.

Ikke mindst i det lys er de kommende dages Building Green-messe i Aarhus et vigtigt indslag i bæredygtighedsdebatten. Og en vigtig katalysator for den vej byggeriet skal gå. Det er ikke nok, at de største bygge- og anlægsvirksomheder og byggematerialeproducenterne tænker bæredygtigt. Tankegangen skal indprintes helt ned til lærlingeniveau. Kommer de først med på den bæredygtige vej, er branchen nemlig godt rustet til fremtiden.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11