23948sdkhjf

Milliardprojekt går i jorden i Hillerød efter 12 års tilløb

Pihlkonsortiet og Byggeselskabet Paulsen har totalentrepriser på det, som er blandt Danmarks største boligprojekter

Efter 12 års forarbejde kommer byggeriet af Frederiksbro, Hillerøds helt nye bydel i gang. 

De kommende år skyder 1.300 nye boliger op i området med to højhuse på hver 15 etager som et fysisk højdepunkt. Byggeriets samlede projektværdi vil – når det er fuldt udbygget – modsvare en samlet investering på godt 4 mia. kr. 

Investor og bygherre Mikael Goldschmidt købte Møllebrogrunden i Hillerød for 12 år siden, og torsdag kunne han selv tage det første officielle spadestik sammen med Hillerøds borgmester Kirsten Jensen, viceborgmester Klaus Markussen, Halldór Ragnarsson fra Pihl Konsortiet og Christian Paulsen fra Byggeselskabet Paulsen.

- Frederiksbro bliver et af de største private boligprojekter i Danmark med sine i alt godt 120.000 kvm placeret i centrum af Hillerød, og jeg kan garantere, at det bliver et helt fantastisk byggeri. Allerede tidligt i mine overvejelser fik jeg den idé, at projektet skulle bindes sammen af en overordnet tanke – en tanke som opstod, da jeg sad og så Walt Disneys Løvernes Konge sammen med mit barnebarn – så kom melodien Circle of Life, og så faldt 10-øren. så Frederiksbro, der er Livets Cyklus, sagde Mikael Goldschmidt ved spadestikceremonien.

Frederiksbro får store rekreative områder benævnt ”Den grønne Kile”, som blandt andet indeholder en gigantisk - kunstig skabt - sø udformet som en svane i flyvende. Her vil blive mulighed for at udøve diverse former for vandsport. ”Den grønne Kile” kommer ligeledes til at indeholde udendørs svømmebassin med tilhørende kajanlæg samt legepladser for sportsaktiviteter til beboerne.

To totalentreprenører og tre etaper
Byggeselskabet Christian Paulsen skal i totalentreprise opføre etape 1, som består af 89 rækkehuse i mursten, der matcher det historiske miljø i Hillerød by. De bliver mellem 77 og 136 kvm og fordeles på 1-, 2 og 3 plans boliger, og får alle altan eller tagterrasse. Rækkehusene ligger direkte ud mod ”Den grønne Kile” og ud til Bøllemosen, som er et fredet areal.

Rækkehusene er tegnet af arkitektfirmaet Mangor & Nagel. 

Senere igangsættes etape 2. af byggeriet med 340 lejligheder, hvoraf 172 vil blive placeret i to punkthuse på 15 etager med udsigt ud over Hillerød og hele Nordsjælland. Derudover opføres der et erhvervshus med dagligvarebutik, lægehus, børnehave, cafeer, fitness og parkering som en del af 2. etape.

Udover de to punkthuse igangsættes også byggeriet af to karréejendomme, hvor alle lejligheder har store altaner og fælles tagterrasse. Lejlighederne i punkthusene bliver i størrelsen mellem 64 – 240 kvm og i de to karréejendomme mellem 57 – 125 kvm.

Etape 2. udføres i totalentreprise af Pihlkonsortiet, Pihl & Søn A/S, LM Byg A/S og M.J. Eriksson A/S.

En 3. etape vil omfatte yderligere 202 lejligheder, og Frederiksbro vil – når hele området er færdigudviklet – indeholde omkring 1.300 boliger med alt fra rækkehuse over etagebyggeri til punkthuse med boliger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189