23948sdkhjf

JFP er tilbage på sporet efter millionminus

Underskuddet i 2017 blev en enlig svale for det midtjyske byggefirma Jørgen Friis Poulsen (JFP).

Omsætningen er øget med cirka 100 mio. kr. til 800 mio. kr. Samtidig afløste et plus på 2,2 mio. kr. efter skat i 2018 minusset på 39,9 mio. kr. året før. 

Og det finder man tilfredsstillende i det midtjyske efter at have afskrevet et to-cifret millionbeløb på sag. 

- Jeg er glad for, at vores forventning om et mindre overskud er realiseret. Nu er vi ude af fortidens spøgelser og har afskrevet et to-cifret millionbeløb på det sidste af de to projekter, der forårsagede vores underskud i 2017. Det eneste i virksomhedens 46-årige historie, siger Jesper Friis Poulsen, JFPs administrerende direktør i en pressemeddelelse. 

Til Licitationen uddyber han, at de belastende sager nu er fortid - projekterne er afleveret og folk flyttet ind. 

Nu gælder det fremtiden. 

En godt fyldt ordrebog er ikke lige med udsolgt
Byggefirmaet har nu fuld kraft på alle forretningsområder, så 2019 ser allerede lovende ud. 75 pct. af ordrebeholdningen er i hus og yderligere 10 pct. yderligere afventer snarlig kontrakt, forklarer Jesper Friss Poulsen. 

- Vi ligger hvor vi skal. Og skal vi nå at producere det i år, skal vi også have fyldt ordrebogen ud, siger han til Licitationen og tilføjer: 

- Men der er bestemt ikke udsolgt. 

Forventningen til det igangværende regnskabsår er fremgang på både top- og bundlinje: En omsætning på 925 mio. kr. og et overskud efter skat på 23 mio. 

Analytiker supplerer ledelsen
I kølvandet på det underskudsgivende 2017 er den tocifrede millionafskrivning ikke eneste vigtige tiltag, som løfter forretningen i JFP. 

- Samtidig har vi oprustet på risikostyring og indført målstyret ledelse, som sikrer, at vi alle arbejder efter samme mål og agerer efter beskrevne processer. Det er yderst tilfredsstillende, forklarer Jesper Friis Poulsen. 

For yderligere at styrke beslutningsgrundlaget har firmaet søgt og ansat en analytiker, der løbende leverer data til ledelsen. Det betyder, at forretningen nu i endnu højere grad ledes på baggrund af fakta. Der analyseres på vundne projekter, omsætningsfordeling, omkostningsudvikling mv.

Samtidig har virksomheden etableret en løbende ekstra kontrol på de mange store byggeprojekter, der er i gang, som skal sikre en fortsat høj kvalitet og overholdelse af tidsplaner.

Blandt projekterne, som firmaet har vundet det seneste halve år, er Skovly Vænge Friplejehjem i Holte, et friplejehjem med 72 plejehjemspladser og tilhørende serviceareal, samt plejecentret Betty III på Frederiksberg med 125 plejeboliger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109