23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Godt at tænke nyt med almene boliger

Private bygherrer og almene boligorganisationer skal i højere grad kunne samarbejde om byggerier. Det er baggrunden for et nyt lovforslag, der skal fjerne barriererne for blandet byggeri i den nuværende lov om almene boliger.

For som reglerne er i dag, kan kombinationen af private boliger og almene boliger kun opføres, når en almen boligorganisation køber en ubebygget grund og står som selvstændig bygherre.

Men ikke mindst i de større byer er det en barriere, fordi der bliver færre og færre byggegrunde. Det betyder, at det bliver sværere for de almene boligorganisationer at komme ind i kampen om byggegrundene, som ikke ligefrem er billige.

Men hvis lovforslaget vedtages, kan de almene boligorganisationer nu modtage tilsagn om offentlig støtte til familie-, ungdoms- og ældreboliger, når bygherreopgaven varetages i samarbejde med en privat bygherre.

Set fra et samfundsmæssigt synspunkt er det rigtigt set. Ikke mindst i København hænger billige og almene boliger ikke ligefrem på træerne. Det bevirker, at folk med mellemindkomster i stigende grad tvinges ud af hovedstaden, fordi de ikke har råd til at bo der.

Men ved at bygge flere blandede boligområder kan boligorganisationerne fortsat have en chance i de støre byer.

Og flere blandede boligområder bør også reducerer ghettodannelsen. Så det er den rigtige vej at gå.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094