23948sdkhjf

Constructa henter ny topchef hos landets tredjestørste rådgiver

Efter et halvt år uden topchef har det rådgivende ingeniør- og arkitektfirma sat navn på sin nye administrerende direktør

Morten Reher-Langberg bliver ny administrerende direktør for arkitekt- og ingeniørvirksomheden Constructa. Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse.   

Firmaet har været uden administrerende direktør siden november sidste år, hvor Tim Lykke Jensen annoncerede sin afsked fra topposten. Han sad i direktørstolen i et år. 

- Vi har gennem det sidste halve års tid været på udkik efter en ny administrerende direktør med de rette kompetencer til at gå forrest i udvikling af Constructa version 2.0, og med ansættelse af Morten Reher-Langberg er vi stolte over nu at kunne sætte endnu en milepæl i udviklingen af selskabets ledelsesmæssige professionalisering, siger bestyrelsesformand Henrik Enegaard Skaanderup. 

Ansættelsen betegnes endvidere som et naturlige næste skridt i forlængelse af, at selskabets ejere, arkitekt Christian Aagaard Nielsen og ingeniør Lars Hansen, i slutningen af 2017 overlod den ledelsesmæssige styring til en professionel bestyrelse. 

Fem år som chef i Niras
Morten Reher-Langberg tager plads ved bordenden i Constructa den 1. april 2019.

Han har de sidste fem år som regions- og forretningschef hos Niras i Aarhus stået i spidsen for afdelingens fusion med Atlectia og opbygning af en afdeling med 150 medarbejdere. Niras, Danmarks tredjestørste rådgiver ifølge den seneste brancheanalyse udarbejdet af Nordiske Medier. 

Constructa A/S  har hovedsæde i Silkeborg og afdelinger i Bjerringbro, Horsens og Roskilde og beskæftiger 80 medarbejdere, som i senest offentliggjorte årsregnskab skabte en bruttofortjeneste på cirka 43 millioner kroner. 

Vil væk fra ’nul-fejls-kulturen'
I første omgang satser den nye topchef på at lære virksomheden og medarbejderne at kende, så han kan holde gang i den igangværende udvikling. 

- I det lys bliver det ’business as usual’, men jeg håber da at kunne bidrage med inspiration og nytænkning - for eksempel omkring procesoptimering og anvendelse af nye digitale redskaber, der kan sikre smidighed og effektivitet i måden, hvorpå opgaverne planlægges og løses, siger Morten Reher-Langberg i en pressemeddelelse. 

- Derudover vil jeg gerne arbejde med udvikling af rådgiverrollen og modet til at turde at rådgive. Vi skal væk fra 'nul-fejls-kulturen' og være lidt mindre bange for at lave fejl.

Construta A/S
mio. kr. 2017/18 2016/17
Bruttofortjeneste 43,3 28,6
Driftsresultat 10,5 3,8
Resultat før skat 11,4 5,0
Årets resultat 9,1 4,1
Aktiver i alt 24,2 17,1
Egenkapital i alt 9,4 8,2
Gns. antal ansatte 60 46
Regnskabsåret blev afsluttet den 30. september 2018.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125