23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Praktikpladstal er et godt skridt på vejen

Om få dage står flere af landets folkeskoleelever over for et af de vigtigste valg i deres unge liv: Hvilken retning de skal tage, når de sidste eksamener i folkeskolen er overstået til sommer.

Forhåbentlig har flere af de unge tankerne rettet mod en erhvervsuddannelse. For selv om gårsdagens praktikpladstal viste, at danske virksomheder oprettede 2.800 flere praktikpladser sidste år end i 2016, er der fortsat brug for flere af slagsen. Og det kræver selvfølgelig, at der er et felt af unge at rekruttere fra.

I første omgang er det glædeligt, at virksomhederne har taget udfordringen alvorligt og oprettet flere praktikpladser. Samtidig har de opfyldt deres del af den særlige trepartsaftale fra 2016 om, at 2018 skulle byde på 2.100 flere praktikpladser end i 2016.

Det er flot. Men det er også en nødvendighed, og der er ingen grund til at hvile på laurbærrene.

Derfor skal virksomhederne selvfølgelig fortsætte det gode arbejde, de har gjort de seneste år. For alt tyder på, at dansk erhvervsliv vil mangle kvalificeret arbejdskraft i årene, der kommer. Virksomhederne kan ikke regne med at kunne klare det med eksempelvis udenlandsk arbejdskraft. Så de i alt 37.000 nye praktikpladser, som danske virksomheder oprettede sidste år, skal følges op af langt flere.

Bygge- og anlægsvirksomhederne har taget deres store del af slæbet med flere praktikpladser. Det arbejde skal i den grad fortsætte i de kommende år.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093