23948sdkhjf

1,5 mia. kr. hospitalbyggeri i udbud

Inden årets udgang går byggeriet af det 77.500 kvm store Akuthuset på Bispebjerg Hospital i gang

Byggeriet af det 77.500 kvm store Akuthuset på Bispebjerg Hospital er netop sendt i udbud. 

Opgaven udbydes som en totalentreprise med forhandling, hvilket giver bygherreorganisationen mulighed for at gå i dialog med de bydende. Det skal blandt andet give entreprenørerne en bedre forståelse for opgavens karakter, og dermed minimere risiko i projektet. 

Kontraktsummen er cirka 1,5 milliarder kroner af et samlet budget på 3,43 milliarder kroner i 2019-priser.

Planen er at prækvalificere fire bydende i foråret 2019, og opgaven forventes tildelt i slutningen af året efter forhandlingsproceduren. Byggeriet af Akuthuset begynder umiddelbart efter, og det nye hospital forventes at kunne åbne dørene for patienter i slutningen af 2023. 

Fokus på optimale byggebetingelser
Akuthuset på Bispebjerg er en stor udvidelse af det eksisterende hospital, og omdrejningspunktet for det nye byggeri er en ny fælles akutmodtagelse. Den skal medvirke til, at man i fremtiden vil opleve, at der er én indgang til hospitalet, at speciallægerne rykker tættere på akutbehandlingen, og at patienterne får et mere sammenhængende behandlingsforløb. 

Fakta: Nyt Hospital Bispebjerg

• Akuthuset i Nyt Hospital Bispebjerg er en 77.500 kvm stor udvidelse af det eksisterende hospital, der blandt andet omfatter ensengs-stuer, en fælles akutmodtagelse, intensiv afdeling, røntgen og operationsgang og et helt nyt Kvinde-Barn Center.
• Akuthuset udbydes som en totalentreprise med forhandling. Kontraktsummen er ca. 1,5 mia. kr. af et samlet budget på 3,43 mia. kr. i 2019-priser.
• Planen er at prækvalificere fire bydende i foråret 2019, og opgaven forventes tildelt i slutningen af 2019 efter en forhandlingsprocedure.
• Byggeriet af Akuthuset begynder umiddelbart efter, og det nye hospital forventes at kunne åbne dørene for patienter i slutningen af 2023.
• Akuthuset er tegnet af KHR Architecture, EYP Health og Arup.
• Region Hovedstadens Center for Ejendomme bygger Nyt Hospital Bispebjerg, der er finansieret af Kvalitetsfonden.

Bispebjerg Hospital ligger midt i byen, og hospitalet skal kunne fungere på fuld kraft i hele byggeperioden. 

- Vi har et stort fokus på, at hospitalsdriften og logistikken, som fx ambulancekørslen, skal fungere optimalt, mens vi bygger, og en kommende totalentreprenør forpligter sig til at samarbejde med os om at få bygget et nyt hospital på den mest skånsomme måde for patienter og medarbejdere, siger projektchef Lene Stevnhoved, og tilføjer: 

- Vi bygger jo også på et område med fredede historiske bygninger, og det skal der også tages højde for. 

Har fjernet 60.000 kvm jord
For at minimere risici har Nyt Hospital Bispebjerg arbejdet med at optimere betingelserne for, at entreprenøren kan arbejde uden forhindringer. Der er eksempelvis etableret en fælles byggeplads, der skal sørge for at trafikken omkring byggepladsen kører. 

Byggetomten er også blevet forberedt, da der allerede er gravet ud til kælderen i det nye byggeri. Arkil har således stået for at fjerne 60.000 kvm jord for at gøre plads til Akuthuset.  

Endelig er byggeorganisationen i gang med at lægge en detaljeret plan for udflytning og nedlukning af bygning 7, der rummer operationsgang, røntgen og andre centrale funktioner, og som skal vige pladsen for det nye hospital.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11