23948sdkhjf

Kendt københavner-bygning er på nye hænder

Søpavillonen ved Peblinge Sø i København åbner snart dørene igen - denne gang med restaurant i dagtimerne og natklub

Til april genåbner det kendte forlystelsessted Søpavillonen ved søerne i København.

To af Københavns klubkonger har nemlig kastet deres kærlighed på det mere end 100 år gamle underholdningstempel med det blakkede ry, skriver Politiken.dk.

Der er tale om Simon Frank og Simon Lennet, der blandt andet har stået bag natklubberne Sunday og Chateau Motel.

Sammen med kokken Frederik Bille Brahe, der er kendt fra eksempelvis Apollo Bar på Kunsthal Charlottenborg samt Kafeteria på Statens Museum for Kunst, åbner de såvel natklub som restaurant i dagtimerne.

Frederik Bille Brahe skal stå for Restaurant Babylon, der får plads i stueplan ud mod søen.

Søpavillonen blev i sin tid tegnet af arkitekten Jens Wilhelm Dahlerup, der også står bag Det Kongelige Teater og Glyptoteket.

Renoveres for større beløb
Bygningen blev opført i midten af 1890’erne som klubhus for Københavns Skøjteløberforening.

Siden har den flere gange været truet af nedrivning. For eksempel foreslog man i 1933 at bygge verdens højeste tårn på grunden.

I dag er Søpavillonen fredet. Og de senere år har den især været brugt til at danne rammer om fester. Det har gennem årene givet stedet et blakket ry, og stedet er blandt andet kaldt "Klamydiaslottet".

Netop det blakkede ry har givet de to festkonger modet på "deres største projekt til dato".

For et større millionbeløb har de tænkt sig at totalrenovere bygningen, så stedet er klar til genåbningen om et par måneder.

- Uden det dårlige renomme og det store uforløste potentiale havde vi aldrig haft pengene, motivationen eller muligheden, der står foran os. Vi tror på, at københavnerne vil støtte op om en ny og gladere fortælling om det gamle eventyrslot, skriver de i en mail til Politiken.

Her gør de det desuden klart, at de allerede for to år siden fik idéen om at investere i Søpavillonen efter en gåtur rundt om søerne.

Holder fast i navnet
Over for bt.dk har Simon Frank og Simon Lennet desuden forklaret, at de har overvejet andre navne for stedet, men at de holder fast i Søpavillonen.

- Det, vi altid har været forelsket i, er jo netop alt det smukke og alt det grimme, som det sted står for, skriver de til B.T. jsk

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187