23948sdkhjf

Nordjysk attraktion hæver sig i landskabet

Temperaturen var lav men humøret højt, og der blev skålet i lokalt brygget øl og spist hotdogs, da der tirsdag blev holdt rejsegilde i Kornets Hus syd for Hjørring.

Dermed er endnu en milepæl nået for det nye videns- og inspirationscenter samt realiseringen af visionen om at skabe et levende hus, der sætter fokus på korn som en central råvare i vores madkultur og daglige måltid.

- Nu er det efterhånden svært at vente længere. Vi er i fuld gang med indretning, udstilling og i det hele taget planerne for de første aktiviteter i Kornets Hus, og derfor er det også dejligt, at man nu rent faktisk kan se konturerne af det endelige hus. Husets arkitektur er så appetitvækkende, at jeg næsten får lyst til at tage en bid af det, og jeg er sikker på, at vi får skabt en unik ramme, som vil inspirere husets gæster til at udforske kornets mange potentialer, sagde initiativtager og medlem af bestyrelsen, Jørn Ussing Larsen, blandt andet ved rejsegildet. 

Kornets Hus sætter fokus på korn som råvare i sund ernæring og fortæller samtidigt om kornets histo­riske, samfundsmæssige og kulturelle betydning. 

Åbner for besøgende ved årsskiftet 
Ud over kursuslokaler vil huset med sin 520 kvm rumme formidlingsaktiviteter, skoletjeneste, bageri, køkken og café med butik. Arealerne uden om huset vil også blive inddraget i centrets aktiviteter og formidling. Først og fremmest vil de besøgende opleve et miljø og mødested, hvor de selv kan få lov at arbejde med korn, hygge og udveksle erfaringer og tips med vidende fagfolk.

Knap 28 millioner kroner er der de seneste år blevet indsamlet og bevilget til husets etablering af aktører som Foreningen Realdania, Nordea-fonden, Hjørring Kommune m.fl. Huset vil stå klar til at tage imod besøgende fra årsskiftet 2019/20.

Kornets Hus er tegnet af Reiulf Ramstad Arkitekter, en af Norges mest anerkendte tegnestuer, der bl.a. flere gange er nomineret til den prestigefyldte Mies van der Rohe Award. Kornets Hus bliver tegnestuens første byggeri i Danmark.

Trigon fra Frederikshavn har totalentreprisen på projektet, som realiseres nu oven på hele 15 års idéudvikling, forarbejde og fundraising.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172