23948sdkhjf

Konkurser: Værste januar i flere år

Hele 74 virksomheder fra bygge- og anlægsbranchen gik konkurs i løbet af årets første måned. Det viser tal fra Danmarks Statistik. 

Den gode nyhed er, at januar dermed ligger under gennemsnittet for 2018, hvor 82 byggevirksomheder måtte dreje nøglen om hver måned. Den dårlige nyhed er, at de 74 konkurser er det højeste antal for en januar siden 2016, hvor 94 byggevirksomheder måtte opgive ævred. 

– I bygge- og anlægsbranchen var der i januar 74 konkurser. Det svarer til 2,4 konkurser om dagen og er væsentligt højere end i januar 2018, hvor 51 bygge- og anlægsfirmaer gik konkurs. Det er en kombination af hård konkurrence, stigende omkostninger og for lidt fokus på bundlinjen, der til stadighed forøger konkursrisikoen i byggeriet, siger cheføkonom Bo Sandberg fra Dansk Byggeri. 

Han peger samtidig på, at bygge- og anlægsbranchen ikke skiller sig ud fra erhvervslivet generelt. 

– Korrigeret for sæsonudsving var der i januar 670 konkurser, hvoraf de 183 var i aktive virksomheder. Det niveau svarer nogenlunde til gennemsnittet for 2018. Men konkursen i Fætter BR betød, at der var mange medarbejdere, der blev berørt af januars konkurser. I alt 1886 fuldtidsjobs blev berørt af januars konkurser, og man skal tilbage til 2012 for at finde så højt et tal for en enkelt måned, siger cheføkonomen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11