23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: En skændsel for byggebranchen

Egentlig troede man ikke, det kunne blive værre. Da sagen om usle forhold hos en række filippinske ansatte hos en dansk vognmand ramte offentligheden sidste år, skabte det opsigt i store dele af landet.

Nu har byggeriet så fået sin egen sag om menneskehandel, efter DR har optrevlet en række forhold i Holbæk-området, hvor rumænske og pakistanske byggearbejdere arbejder under forhold, som Center for Menneskehandel karakteriserer som tvangsarbejde og menneskehandel.

Håbet er som bekendt lysegrønt, og efter alt for mange sager om social dumping og underbetalte østarbejdere i bygge- og anlægsbranchen igennem årene, regnede man egentlig ikke med, at byggeriet kunne synke så dybt. Men de brodne kar findes stadigvæk i byggebranchen, og til det er der kun at sige, at de forhåbentlig udelukkes fra alt inden for lovgivningens rammer.

For det er en direkte skændsel, at sager om menneskehandel kan finde sted i byggeriet anno 2018 og 2019. Center for Menneskehandel har siden 2009 registreret otte tilfælde af menneskehandel i byggebranchen. Det er selvfølgelig ikke mange på 10 år, men det er otte for mange. Og tallet kan være langt større, for centret laver ikke opsøgende arbejde, men skal gøres opmærksom på forholdene.

Ansatte i dagens Danmark skal slet ikke behandles sådan, og byggebranchen er heldigvis langt bedre end det. Men den skal også slå rigtig hårdt ned på dem, som omgår reglerne. Ingen kan være tjent med andet.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109