23948sdkhjf

Nu kommer næststørste etape til nyt universitetshospital i udbud

Byggeriet af det nye Sjællands Universitetshospital i Køge rykker med hastige skridt. Nu udbydes den næststørste entreprise på cirka 11.500 kvm. Bygningen skal rumme alle laboratoriespecialer og avanceret scannerafsnit.

Regionsrådet godkendte mandag 4. februar 2019 budbudsmaterialet til Laboratoriebygningen, også kaldet etape TE02A. 

Entreprisen udbydes samlet i en totalentreprise i EU-udbud med forhandling til en fast pris på 260 mio. kr. Den faste pris er fastsat af bygherre­råd­giveren Cowi. 

Der forventes prækvalifikationsrunde i marts, forhandlingsmøder i august-september, hvorefter den endelig totalentreprenør vælges. 

Flere laboratorier og specialer under samme tag 
Når det nye hospital står klar i Køge i 2024 samles de regionalt specialiserede behandlinger her. Det kræver blandt andet, at flere scanningerne og laboratorieanalyser kan gennemføres på matriklen -  derfor opføres nu et laboratoriehus samtidig med en større udvidelse af scannerafsnittet i Køge. 

Når laboratoriebygningen står klar i 2022 vil en lang række specialiserede analyser kunne udføres på den samme matrikel. Det giver blandt andet mulighed for hurtigere afklaring i forbindelse med kræftkirurgi. 

En række laboratorier og specialer kommer til at bo under samme tag i Køge. Det drejer sig om klinisk biokemi, mikrobiologi, immunologi og patologi. Det vil give en synergieffekt og hurtigere svartider at have klinikken og laboratoriet samlet.

I sin helhed udvides det nuværende Køge Sygehus til i fremtiden at blive Sjællands Universitetshospital Køge. Det kommende sygehus vil få 831 senge og bliver på 195.000 kvm, hvoraf cirka 145.000 kvm er nybyggeri og 50.000 kvm i det eksisterende sygehusanlæg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125