23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Københavnsk guld ligger på gaden

Det er ikke ubekendt, at mange af landets kommuner kan høste besparelser ved at udlicitere eksempelvis drift og vedligehold af kommunens grønne arealer.

Nu kommer det selvfølgelig an på, hvilken side af det politiske spektrum, man spørger, når det gælder udlicitering. For den røde fløj er traditionelt mindre tilbøjelig til at lade private aktører overtage de kommunale kerneopgaver, som grøn drift og vedligehold er i manges røde øjne. Hvorimod den borgerlige fløj gerne ser virksomheder rode i blomsterbede, slå de kommunale græsplæner og stå for renhold af veje og stier.

Denne limbo er Københavns Kommune lige nu havnet i, efter en konsulentrapport fra Ernst & Young har konkluderet, at kommunen har et effektiviseringspotentiale på 75 mio. kr., hvor der ikke mindst er noget at hente på den grønne drift og vedligehold. Eksempelvis ved at konkurrenceudsætte opgaverne. Men et primært rødt flertal i Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg har udskudt beslutningen, fordi den skal undersøges nærmere.

Set fra et bygge- og anlægsperspektiv er det hamrende ærgerligt, at Københavns Kommune ikke samler det guld op, som bogstavelig talt ligger på gaden.

Det vil dog være spild af skattekroner, hvis Københavns Kommune ikke tager rapporten alvorligt og laver de foreslåede effektiviseringsforslag. Kommunen burde lytte til den rapport, som den selv har bestilt. Men det er jo nok fordi, at konklusionerne ikke passer ind i flertallets virkelighed.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11