23948sdkhjf

Aftale: Byggestart på Nyt OUH til sommer

Et flertal i det syddanske regionsråd har netop godkendt det samlede projektgrundlag for vidensakse og behandlings- og sengeafsnit på det nye universitetshospital i Odense (Nyt OUH).

Grundlaget er dermed på plads, for at den italienske totalentreprenør JV CMB/Itinera til sommer kan gå i gang med at bygge første del af det nye universitetshospital i Odense. Totalentrepriserne på denne del af det nye sygehus beløber sig til i alt 2,9 milliarder kroner. 

Region Syddanmark indgik i september sidste år en endelig kontrakt med JV CMB/Itinera om vidensakse og behandlings- og sengeafsnit på Nyt OUH, som udgør cirka 60 procent af det nye universitetshospital.  

Omfattende gennemgang af projektgrundlaget
Med regionsrådets godkendelse af det samlede projektgrundlag for denne første del af byggeriet er det også på plads, hvordan det nye sygehus kommer til at se ud, hvilke materialer det skal bygges af, og hvordan rumfordelingen i det nye sygehus bliver.

I de seneste måneder har projektorganisationen for Nyt OUH sammen med byggeherrerådgiver og eksterne specialister lavet en grundig gennemgang af det projektgrundlag for vidensaksen og behandlings- og sengeafsnittene, som JV CMB/Itinera afleverede 1. november 2018.

På baggrund en granskning er projektorganisationen tilfreds med materialet. Dog skal materialet suppleres på enkelte områder. Et arbejde som JV CMB/Itinera nu er i gang med.

Skurby opføres i foråret
Efter planen går JV CMB/Itinera i april og maj i gang med at etablere skurbys-faciliteter til bygningsarbejdere og administrativt personale. Dermed kan arbejdet med at støbe de første fundamenter til Nyt OUH gå i gang lige omkring sommerferien.

JV CMB/Itinera skal også bygge de fire klynger, der udgør den resterende del af Nyt OUH. Det forventes, at Regionsrådet godkender den endelige kontakt med JV CMB/Itinera om denne del af byggeriet til juni.

Fakta: Nyt OUHs tre elementer

Vidensaksen bliver rygraden i Nyt OUH og danner koblingen mellem klynger, behandlings- og sengeafsnit og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet.

Behandlings- og sengeafsnittet på Nyt OUH kommer til at udgøre bygningsanlæggets øst-vestgående midterakse på hver sin side af Vidensaksen og skal blandt andet indeholde operationsstuer og billeddiagnostik. På de øverste etager kommer de fleste af sygehusets enestuer til at ligge.

De fire klynger kommer blandt andet til at indeholde sygehusets fælles akutmodtagelse, børne- og ungepsykiatri samt fødsler og kvindesygdomme, højisolation, ambulatorier, nuklearmedicin og apotek. (se kort over udbudsområder)

Nyt OUH bliver landets største helt nybyggede sygehus, når det står færdigt i slutningen af 2022.

 

  

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125