23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Hovedstadsplan er konkret og tiltrængt

Regeringens plan for hovedstaden er lige så tiltrængt som den er ambitiøs og visionær. Men regeringen skylder jo også hovedstaden en hel del arbejdspladser i kølvandet på udflytningen af flere statslige styrelser.

Nu betaler regeringen tilbage ved at fokusere på hele hovedstadsområdet. Og netop det element - at fokusere på helheden - er et af de allerbedste træk ved planen.

Det er ikke første gang der er tænkt stort. Og det er nok ikke sidste gang, at store tanker bankes i jorden af folk, der går i for små sko. Man må håbe, at der er plads nok i skoene og tilstrækkeligt højt til loftet hos de politikere som nu skal i arbejdstøjet for at få den store plan til at falde i hak.

For selvom det er regeringens plan, så er det jo i sidste ende kommunalpolitikerne der får et par afgørende fingre med i beslutningerne. Lad os håber, at det kun er et par kommunale fingre og ikke decideret benspænd, der kommer til at besegle planens videre skæbne.

Kommunerne i hovedstaden skylder i øvrigt også at give erhvervslivet bedre vilkår. Netop hovedstadskommunerne ligger i den tunge ende af de erhvervsvenlighedsanalyser som Dansk Byggeri og Dansk Industri udarbejder hvert år.

Bygge- og anlægsbranchen står klar til at hjælpe med at realisere den store plan. Og Licitationen-Byggeriets Dagblad skal lige opfordre politikerne til at tage branchen tidligt med på råd, når planen skal gennemføres.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082