23948sdkhjf

HedeDanmark implementerer whistleblowerordning

Den grønne aktør har implementeret en ny whistleblower-ordning, som er iværksat af Hedeselskabet og dækker hele koncernen

Fra årsskiftet er der åbnet en ny platform, som HedeDanmarks ansatte, leverandører og samarbejdspartnere kan gøre brug af, hvis de anonymt ønsker at indberette mistanker om blandt andet regnskabsmanipulation, bestikkelse eller korruption.

Det gælder via en ny whistleblowerordning, som omfatter hele Hedeselskabets koncern og dermed også datterselskaber som HedeDanmark.

- Det er Hedeselskabet, som har sat det i gang, og vi har implementeret det, fortæller Lars H. Petersen, adm. direktør i HedeDanmark, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- I koncerner af en vis størrelse er det god etik og skik at have sådan en, fortsætter direktøren og fremhæver lignende initiativer hos eksempelvis energikoncernen Ørsted.

- Ordningen er en ventil, der kan bruges, hvis man ikke er tryg ved det eksisterende rapporteringssystem, supplerer Lars H. Petersen.

Administreres af ekstern part
Det fremgår af Hedeselskabets hjemmeside, at eventuelle whistleblower-anmeldelser sker gennem en ekstern hjemmeside, som administreres af det statsautoriserede revisionsanpartsselskab PwC.

"Whistleblowerordningen kan benyttes som alternativ, hvis din mistanke drejer sig om din nærmeste kontaktperson hos Hedeselskabet eller du af andre grunde føler dig mere komfortabel med at kontakte PwC gennem whistleblowerordningen", lyder det blandt andet.

"Hedeselskabet tillader ingen form for repressalier eller chikane mod whistleblowers", fortsættes det.

Hos HedeDanmark har man ingen forventninger til, at der kommer anmeldelser ind gennem ordningen, fortæller Lars H. Petersen.

Han oplyser, at medarbejderne er blevet gjort bekendt med den via opslag på virksomhedens intranet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093