23948sdkhjf

Kreativ ad-hoc-projektering i John Jensen VVS’ hidtil største opgave

John Jensen VVS afslutter nu en omfattende teknisk opgradering til 52 millioner kroner af den 10 etager høje og 40.000 etagemeter store ejendomme Ved Vesterport i København. 

Hovedentreprisen, der har taget to år, udgør VVS-selskabets hidtil største opgave og omfatter omlægning af den eksisterende dampvarmecentral til fjernvarme, installation af nye rørsystemer og 1.700 nye radiatorer samt etablering af en ny energivenlig varmecentral med en kapacitet på 2,6 MW. 

- Derudover omfatter entreprisen – foruden byggestyring samt diverse murer- og tømreropgaver – etablering af nye styringssystemer til el og installation af 16 CTS-styrede ventilations- og køleanlæg, fortæller projektchef Claus Ebert Hansen fra John Jensen VVS. 

Kreativ ad-hoc-projektering
- Det stod fra starten klart, at opgaven foruden en kompleks overordnet planlægning af arbejdsgange og løsninger i vidt omgang måtte gennemføres med kreativ ad-hoc-projektering og udvikling af målrettede tekniske løsninger, der både tilgodeså hensynet til medarbejderne i den ’arbejdende bygning’, og samtidig tog højde for den delvis fredede bygnings specialiteter og særpræg. 

Det siger Lasse Nøddekær, projektchef i DEAS Asset Management A/S, om projektet, der er gennemført parallelt med en omfattende ombygning og modernisering. 

I lyset af opgavens omfang og kompleksitet og med afsæt i det oprindelige udbud blev den tekniske hovedentreprenør inddraget i udvikling og planlægning af opgaven helt fra starten. Arbejdet har da også vist sig som et et forløb med hundredevis af ændringer. 

- Ved Vesterport lever som alle gamle huse deres eget liv og gemmer altid på overraskelser, så man kan ikke regne med at gennemføre tingene efter en snæver tilrettelagt køreplan med faste løsninger. Man må bygge lidt efter gehør, og løsning af opgaverne har ikke så få gange haft karakter af ’det umuliges kunst’, siger Claus Ebert Hansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125