23948sdkhjf

Nu ringer det ind til skolestart

Mandag tages første spadestik til den længe ventede ny arkitektskole i Aarhus

- Vi er glade for at byggeriet nu går i gang og ser frem til at få nogle fysiske rammer, der modsvarer vores behov.

Torben Nielsen, rektor for arkitektskolen i Aarhus, ser frem til på mandag, når blandt andre transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) og borgmester Jacob Bundsgaard (S) er med til at tage første spadestik til den ny arkitektskole.

Liv på godsbanen
I skolens mere end 50-årige historie har den haft ’midlertidigt ophold’ i en gammel købmandsgård på Nørreport.

- Men den nye skole bliver andet og mere end en moderne arkitektskole; det bliver et laboratorium for arkitekturudvikling og -formidling, som lægger op til samarbejde med såvel byen og branchen som med vores naboer, understreger Torben Nielsen i en pressemeddelelse.

Arkitektskolen bliver en del af en helt ny bydel på Godsbanearealerne, som allerede rummer en række kulturinstitutioner, herunder Godsbanen, der er et tværfagligt kunst- og kulturproduktionscenter.

Også byens borgmester, Jacob Bundsgaard, har store forventninger til projektet:

- Arkitektskolen er en afgørende institution i byen; den har gennem mere end 50 år været fødekæde til byens mange arkitekt- og designfirmaer - og er en væsentlig årsag til, at Aarhus i dag har internationalt ry som arkitektur- og designby.
Kaptain

Bag om skolen


Projektet til den nye arkitektskole blev født i dialog med rådgiverbranchen gennem en international idékonkurrence, som gav unge uprøvede kræfter mulighed for at deltage, og en efterfølgende projektkonkurrence.

Den nyetablerede tegnestue Vargo Nielsen Palle vandt idékonkurrencen i foråret 2016, hvorefter de indgik samarbejde med Adept m.fl. I begyndelsen af 2017 vandt Adept og Vargo Nielsen Palle i samarbejde med Rolvung & Brøndsted Arkitekter, Tri-Consult og Steensen Varming projektkonkurrencen om den nye arkitektskole i Aarhus.

Dialogen med rådgiverbranchen blev siden fulgt op med entreprenørbranchen, hvor Bygningsstyrelsen, der er bygherre på projektet, lancerede en ny udbuds- og samarbejdsform, kaldet New Partnering. Den lægger op til at optimere projektet og byggeprocessen gennem en tidlig inddragelse af alle involverede parters viden og kompetencer.

I april 2018 tildelte Bygningsstyrelsen entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S totalentreprisekontrakten på opførelsen efter en prækvalifikationsrunde og efterfølgende forhandling med tre prækvalificerede entreprenørvirksomheder.

Siden har rådgivningsteamet med ADEPT i spidsen samarbejdet med A. Enggaard om at videreudvikle og konkretisere projektet, der nu er klar til opførelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11