23948sdkhjf

Kranrekord i København: Tårnkran nedlagt på én dag

Den ene dag var den der, og den næste var den væk.   

En 37 meter høj tårnkran har stået ved et byggeri på Ndr. Fasanvej i København i månedsvis. Men nu er den væk. 

Et hold montører satte ny rekord og nedtog kranen på bare én dag efter grundig planlægning og hårdt arbejde. Normalt plejer Ajos plejer at bruge to-tre dage på at nedtage så stor en kran. 

- Alt gik som det skulle, og så havde vi planlagt det godt. Vi havde hele tiden et lastbillad klar til at læsse på, så vi undgik ventetid, siger kranmontør Jeppe Sjøgren Wills Hansen. 

- Vi var lidt presset af, at der ikke var plads til en lastbilkran, som bruges til at skille krandele ad på jorden. Uden en lastbilkran skal vi op og ned ad kranen flere gange, så vi kunne i virkeligheden have taget den ned endnu hurtigere, tilføjer han.

Jeppe Sjøgren Wills Hansen erkender, at der gik lidt sport i at få nedtaget kranen hurtigt.

Skulle hives op af byggeriet
Udlejningsassistent Christian Heras Trokner stod for koordineringen af nedtagningen.

- Tårnkranen stod inde midt i byggeriet, så den skulle hives op af byggeriet, før det kunne komme videre. Årsagen til hastværket var også, at den dag, hvor nedtagningen egentlig skulle begynde, da blæste det for meget, fortæller Christian Heras Trokner.

- Det var en stor udfordring at få taget kranen ned sikkert. Vi havde 10-12 lastbiler til at komme, og der var ingen steder, hvor de kunne vente, fordi pladsen var trang. Vi havde en flagmand på stedet for at dirigere lastbilerne, og der var også cyklister i området at tage hensyn til.

I forbindelse med nedtagningen måtte Ågade kortvarigt spærre af.

- Kranen var jo stor. Ud over de 37 meter i højden, var der et udlæg på 35 meter, som skulle ned uden af beskadige nybyggeriet eller de nærliggende bygninger, og der var naturligvis også selve Bispeengbuen og de øvrige veje af tage hensyn til, så det var ingen let nedtagning, fortæller Christian Heras Trokner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125