23948sdkhjf

NCC bruger ny opskrift på stort p-hus

NCC tager et nyt koncept i brug, når entreprenøren sætter gang i byggeriet af et nyt parkeringshus på 19.500 kvm i Gladsaxe. Fra start til slut tager det blot otte måneder at opføre. Det ventes at stå færdigt i november 2019. 

Det nye P-hus i seks etager og med plads til 780 i Gladsaxe kommer til at ligge i Gladsaxes nye, grønne bydel, Tobaksbyen, og opføres for Maycon Ejendomsudvikling, der har ansvar for den overordnede udvikling af bydelen. 

NCC er totalentreprenør på projektet. Det er tegnet af arkitekt Holscher Nordberg, mens Krabbenhøft & Ingolfsson er konstruktionsingeniør. NCC Engineering har deltaget med installationsrådgivning samt parametrisk design og endelig har Rambøll stået for brandrådgivningen. 

Transparens i et p-hus af stål
Ved at bygge i lette stålkonstruktioner i stedet for massive betonelementer får p-huset i Tobaksbyen et mere åbent udtryk. Belysningen, facadeløsning og overskuelighed sørger for, at der ikke er mørke kroge, der kan skabe en utryg stemning om aftenen.

- Når vi bruger stål, får vi mere transparens i huset. Det giver bedre udsyn for både kørende og gående trafikanter, forklarer Lars Scheibel, sektionsdirektør i NCC Danmark.

I bestræbelserne på at få det store P-hus til bedst muligt at falde ind i bybilledet benyttes en særlig facadebeklædning, der anvender gennembrudte, skiftevis skråtstillede metalplader.

P-huset vil umiddelbart henvende sig til områdets virksomheder, herunder Gladsaxe Company House, som NCC har udviklet, opført og selv har hovedsæde i. Desuden henvender det sig til gæster i det hotel, der skal bygges på grunden lige ved siden af og endelige vil brugere af den kommende letbane også have gavn af at kunne parkere bilen i Tobaksbyens nye P-hus.

Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141