23948sdkhjf

Prestigeprojekt i problemer – prisen er stukket af

Ord mod ord i Aalborg.

Den gamle spritfabrik ved Limfjorden er godt på vej til at blive omdannet til en ny bydel med navnet Cloud City. Cloud City tager navn efter en 30 meter høj kunstinstallation i glas med 68 folierede skyer. En af områdets vigtige bygninger er Harbour Gate, tegnet af arkitektfirmaet BIG – Bjarke Ingels Group, med 26 lejligheder på mellem 80 til 250 kvm.

Regnefejl, som gør projektets p-kælder 18 millioner kroner dyrere end tidligere beregninger, har dog tvunget firmaet bag byggeriet til at trække salg af lejligheder tilbage. Det skriver TV2 Nord. 

Direktør i Cloud City, Martin Nielsen, skyder skylden for udsvinget på det rådgivende ingeniørfirma Cowi. Der afviser pressechef Charlotte Holm, at ingeniørfirmaet har ansvaret 

- Vi kan fuldt ud stå inde for vores involvering i dette arbejde. Vi har gentagne gange forsøgt at få Martin til at konkretisere, hvilke kritikpunkter han har af vores arbejde, men det er ikke lykkedes, siger Charlotte Holm til TV2 Nord.

Fakta: Harbour Gate

Harbour Gate bliver det første nybyggeri i omdannelsen af Aalborgs gamle spritfabrik fra 1931.

Byggeriet består af 26 lejligheder fra 86 til 260 kvadratmeter, to restauranter og parkeringskælder. Øverst anlægges tagterrasser med grønne arealer og solceller.

Den 80 meter gamle bygning 'skæres over' på midten. Gennemskæringen skaber en 17 meter høj port til det nye byområde og ender øverst i en halv meter bred sprække, der trækker lys ind i passagen. 


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14