23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Kvinde-anbefalinger kan ikke stå alene

Bygge- og anlægsbranchen søger kvindelige islæt. Så bastant kan man godt tillade at trække det op, når man ser på andelen af kvindelige ansatte i branchen.

Kun 9 pct. af de ansatte i bygge- og anlægsbranchen er kvinder, og heraf er det kun en fjerdedel, som rent faktisk befinder sig på en byggeplads. Resten er enten kontoransatte eller er ingeniører eller byggeledere.

Det er blandt andet med den tanke, at Byggeriets Kvinderåd i går præsenterede otte anbefalinger til, hvordan branchen kan tiltrække og fastholde flere kvinder. For med den fremtidige mangel på faglært arbejdskraft er virksomhederne død og pine nødt til at ansætte ikke mindst flere kvindelige lærlinge.

Desværre er nogle af anbefalingerne fra kvinderådet gammel vin på nye flasker. At byggeriet skal tænkes ind i folkeskolen langt tidligere, en øget brug af tekniske hjælpemidler og bedre badeforhold er hørt før. Det er der ikke nødvendigvis kommet det optimale antal kvinder ud af, selvom en undersøgelse fra sidste år faktisk viste, at flere kvinder er søgt mod uddannelserne til tømrer, snedker og elektriker de seneste fem år.

Alligevel kan anbefalingerne fra Byggeriets Kvinderåd ikke stå alene, selvom byggeriet skal tage dem til sig. Der er brug for flere kvindelige rollemodeller, mens virksomheder og mandlige ansatte er nødt til at hanke op i sig selv og give plads til kvinderne på byggepladserne. Og kvinderne skal så også indse, at det ikke er et kontor de arbejder på, for jargonen kan til tider være hård.

Alle bør nemlig indse, at det er byggeriets fremtid, som står på spil her.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125