23948sdkhjf

Kolding afsætter tocifret millionbeløb til fem boligprojekt

Efterspørgslen på lejeboliger i Kolding er stor. Byrådet har derfor afsat 30 millioner kroner i budgettet til nye almene boligprojekter de næste år.

Kommunen har efterlyst og modtaget forslag og idéer fra boligorganisationerne til nye boligbyggerier. Ud fra de indkomne forslag arbejder kommunens plan-, bolig- og miljøudvalg videre med fem projektforslag, der vil give 75-80 nye almene boliger. De fem forslag er placeret i Vamdrup, Almind, Christiansfeld og Kolding. 

De fem projektforslag:

Ca. 23 boliger på Hvidkærgårdsvej i Vamdrup

Ca. 25 boliger på Alpedalsvej i Kolding

Ca. 8 boliger på Vesterager i Almind

Ca. 17 boliger på Skovparken i Christiansfeld

Ca. 2 boliger på Kongeåvej i Vamdrup.

- Vi har fået rigtig mange gode forslag fra boligorganisationerne til nye projekter forskellige steder i kommunen og det glæder mig, at vi nu kan udpege de boligprojekter, som vi går videre med i de kommende år, siger fortæller formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget, Birgitte Kragh. 

Almene boliger i Marina City 
Ud over de fem projekter har er øremærket midler til 60-65 nye boliger i kommunens landsbyer og Kolding bymidte. Hvor de præcist skal placeres er ikke besluttet.

Der er også planer om at bygge almene boliger i den nye bydel i Kolding, Marina City. Byrådet har tidligere tilkendegivet, at omkring 25 procent af cirka 400 boliger i bydelen skal opføres som almene boliger og Plan-, Bolig- og Miljøudvalget peger på, at AAB/Bovia skal stå for byggeriet.

I alt har byrådet øremærket midler i budgettet som grundkapital til 100 almene boliger i den nye bydel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125