23948sdkhjf

Fem skal byde på skole- og halprojekt til 211 millioner

I Viborg-bydelen Overlund skal opføres en ny skole – den første i Viborg i mere end 40 år. Samtidig skal Overlund Hallen renoveres, og Viborg byråd har besluttet at tænke de to store anlæg samme i et projekt til 211 millioner kroner.

Nu går projektet ind i en ny fase: Arkitektkonkurrencen. Her er det bærende princip, at Overlunds nye skole og hal bliver tænkt så åbent, at andre borgere også har lyst til at komme der. 

- I oplægget til arkitekturkonkurrencen efterlyser vi et forslag til et moderne forsamlingshus. Når vi samler skole og hal og gør en del af bygningen åben for borgere, der ikke går i skole eller er medlem af en forening, håber vi, at den vil summe af liv i mange flere timer og tiltrække nye grupper, siger Per Møller Jensen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget.

Arkitektkonkurrencen efterspørger skitser af den nye bygning, hvor den overordnede arkitektur og ikke mindst funktionalitet er i fokus, så det bliver let for brugerne at se rammerne for det nye samlingssted. 

Efterspørger to løsninger til idrætshal
Byrådet satte oprindeligt 200 millioner kroner af til en ny skole og 11 millioner kroner til renovering af Overlund Hallen. I inddragelsesfasen er det blevet klart, at en løsning også kan være en ny hal, som er integreret i den samlede bygning. 

- I en helt ny bygning kan arealet tænkes med fra begyndelsen, og dermed har vi ikke brug for så mange kvadratmeter, som hvis vi skulle renovere den eksisterende hal og bygge en skole som to adskilte projekter. Dermed er budgettet for de to løsninger nogenlunde det samme. I arkitektkonkurrencen har firmaerne mulighed for at tage udgangspunkt i begge modeller, siger Mads Panny, formand for Kultur- og Fritidsudvalget. 

Arkitektfirmaernes bud skal desuden indeholde skitsen til en ny hal, som skal kunne indeholde atletik- og gymnastikfaciliter og være fuldt finansieret af midler, som områdets foreninger kan samle sammen. Fordi finansieringen ikke er på plads endnu, skal den ny hal kunne udelades, når samlingsstedet projekteres færdigt - eller kunne opføres som en halv hal.

Kommunens rådgiver på byggeriet, Erik Arkitekter, vurderer, at dørene til det nye samlingssted kan slås op i løbet af 2022. Dog ikke nødvendigvis til skolestart i august.

Fakta: Ny Overlund Skole og hal

  • Viborg Byråd har besluttet, at byggeriet skal udbydes i fagentreprise i stedet for totalentreprise.
  • Der opføres en skole til 750 elever, som dækker behovet frem til 2030.
  • I tilknytning til skolen renoveres den eksisterende hal, eller der opføres en ny, integreret hal.
  • Der skitseres endvidere en mulig hal 2, som skal finansieres af de foreninger, der bruger hallen.
  • Bygningen opføres på de nuværende græsarealer omkring Overlund Hallen. Viborg Kommune har opkøbt to ejendomme og en del af en tredje, der sikrer adgang mod Gl. Randersvej og et sammenhængende projektområde.
  • Viborg Kommune har afsat 211 mio. kr. byggeriet. Hertil kommer eventuelle fondsmidler til særlige løsninger.
  • Det nye samlingssted forventes at kunne tages i brug i 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128