23948sdkhjf

Spektakulært besøgscenter klar til byggestart

Opførelsen af Ilulissat Isfjordscenter i det vestlige Grønland er nu klar til start. Bygherren Realdania By & Byg har netop indgået hovedentrepriseaftale med entreprenørfirma KJ Greenland. 

Det er Realdania, som i partnerskab med Grønlands Selvstyre og Avannaata Kommunia - og med støtte fra Nordea-fonden til bygningens udstilling og formidling -  står for opførelsen af Isfjordscentret. 

- Når man bygger nord for polarcirklen, er det altid forbundet med en forudsigelig grad af uforudsigelighed og risici i de korte byggesæsoner og det barske klima. Ilulissat Isfjordscenter har tilmed en kompleks og udfordrende bygningsgeometri med vredne former og dobbeltkrumme overflader. Vi har derfor brugt noget ekstra tid på tilpasninger af projektet, detailtegninger og beregninger samt klargøring til produktion af bygningens bærende stålkonstruktioner. Nu er det hele faldet på plads, og vi kan melde alt klart til byggestart i begyndelsen af 2019, siger arkitekt og projektleder Frants Frandsen fra Realdania By & Byg, der er bygherre for Isfjordscentret. 

Arbejdet går i gang i begyndelsen af 2019, og Isfjordscentret forventes klar til indvielse i sommeren 2021. 

Indleder med sprængninger
Avannaata Kommunia har siden 2017 været i gang med byggemodningen. Når selve byggeriet går i gang dette forår, vil det i første omgang betyde en række forberedende arbejder med indretning af byggepladsen, sprængninger af fjeldet samt boring af huller i klippen til montage af bygningens, bærende fundamentsøjler. 

Isfjordscentret, som er tegnet af arkitekt Dorte Mandrup, forventes at få omkring 25.000 besøgende om året. 

Centret er tegnet med respekt for det unikke naturområde, som i 2004 blev optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Når det står klar til indvielse, skal det fungere som formidlingscenter og bidrage til at styrke turismeudviklingen i Ilulissat, der er Grønlands primære turistby. Det skal formidle historien om is som forudsætning for områdets historiske- og kulturhistoriske udvikling og blandt andet sætte fokus og debat på klimaforandringernes lokale og globale betydning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
"Et af Europas mest kontroversielle klimaprojekter"
Efter voldsom vandskade: Frygter flere fejl på rørsamlinger
1075 familier ville bo i Legoland: Nu flytter familie med fire børn og hund ind
Teknikentreprenør glemte at lukke for vandet: Alvorlig vandskade på hospitalsbyggeri
267 millioner kroner: F35-hangarer bliver markant dyrere
Minister afviser at gå ind i sag om Njals Tårn
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.14