23948sdkhjf

NCC-selskab bag 100.000 m3 Aarhus-udgravning

I hjertet af Aarhus Ø skal opføres et 40.000 kvm bolig- og erhvervsbyggeri døbt Nicolinehus. Her skal både være boliger, caféer, restauranter, sportsaktiviteter og andet, der kan skabe et mangfoldigt byliv på Aarhus Ø.

Projektet deler sig i to totalentrepriser. Den ene omfatter selve byggeriet og den anden den totale byggegrube, hvor Hercules Fundering skal stå i spidsen for alt jordarbejde og udførelsen af indfatningsvægge, som består af mere end 8700 kvm spuns og 700 styk borede jordankre. Den komplette byggegrube omkring Nicolinehus skal stå færdig til august 2019. 

Ifølge Jesper Schack Fønss Bach, direktør i Hercules Fundering, NCC Industry, kræver projektet nøje planlægning, da tidsplanen er stram, og da der er mange discipliner i gang på samme tid. Blandt andet skal selskabet forud for etableringen af spuns, fjerne resterne af en gammel mole, som ligger fire-fem meter under terræn på den nordvestlige side af byggegrunden. Opgaven består i at fjerne sten på op til halvanden meter i diameter ved gennemboring og efterfølgende opfyldning af sand. 

Se video af projektet i bunden af artiklen.

Fundering under grundvandsspejlet
Nicolinehus skal udformes som to tætliggende trekantede karréer med op til 17 etager. Dertil skal bygges en kælder i op til tre etager. Projektet er derfor ikke uden udfordringer, da meget af arbejdet skal udføres under grundvandsspejlet for at undgå at sænke grundvandet i området. 

- Det er et utroligt komplekst funderingsarbejde, vi skal udføre ved Nicolinehus, da ankerboring under vandspejl skal udføres uden grundvandssænkning. Vi er godt rustede til opgaven, da vi både har erfaring, specialistviden og de maskiner, der skal til for at udføre boring og anker mod vandtryk, siger Jesper Schack Fønss Bach. 

Hercules Fundering har desuden designet hele byggegruben og står for alle godkendelser i kommunen. Maskinerne er allerede i fuld gang med at gøre klar til de fremtidige indfatningsvægge, som skal udgøre byggegruben til det kommende byggeri. Det endelige byggeprojekt forventes afsluttet i slutningen af 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173