23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Skolers indeklima er i alles interesse

Dårlig ventilation, høje temperaturer, utætheder og skimmelsvamp hærger i stigende grad de danske folkeskoler og skaber et dårligt indeklima for landets skoleelever.

En optælling foretaget af Dansk Byggeri på baggrund af Arbejdstilsynets kontroller viser således, at 25 pct. af Arbejdstilsynets besøg har resulteret i en reaktion fra Arbejdstilsynet, fordi indeklimaet er dårligt.

Dårligt indeklima skaber ikke bare uhensigtsmæssige forhold for eleverne, men det hæmmer også skoleelevernes indlæring. Det skaber ikke bare problemer for eleverne selv, men er på den længere sigt ikke ligefrem noget, som kommer samfundet til gavn, fordi det skaber dårligere elever på gymnasier og erhvervsskoler.

Pilen peger selvfølgelig i første omgang på landets kommuner, som har ansvaret for, at vi har en effektiv folkeskole med optimale forhold for både lærere og elever. Men omvendt nytter det jo ikke noget, når skiftende regeringer til stadighed underlægger kommunerne et rigidt anlægsloft, som ofte ikke levner mulighed for at igangsætte de påkrævne renoveringer, når der også skal være kommunale penge til en stigende ældrebyrde og udbedring af dårlig infrastruktur.

Regeringen og kommuner burde i stedet lave nogle langsigtede investeringsplaner for renoveringsbehovet i folkeskolerne. Det ville skabe ro på området og højne indlæringen i folkeskolen til glæde for ikke bare eleverne, men også erhvervslivet og samfundet som helhed.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125