23948sdkhjf

Tomme Amager-ejendomme bliver til 24.000 m2 hotel og ungdomsboliger

I mange år har erhvervsbygningerne på hjørnet af Engvej og Hedegårdsvej ved Femøren Metrostation på Amager ligget tomme hen. Men nu sker det noget. 

Københavns Kommune har netop godkendt en ny lokalplan for området. Hermed kan de tomme erhvervsbygninger blive ombygget til hotel, ungdomsboliger, café, supermarked, daginstitution og fitnesscenter. G Gefion Group ejer bygningerne og står som bygherre for projektet på samlet 24.200 kvm. 

Fakta:

Bygherre: Gefion Group

Arkitekt: AI

Areal i alt: 24.200 m2

Hotel: 8.900 m2

Supermarked: 1.200 m2

Café: 200 m2

Daginstitution: 700 m2

Fitness: 1.600 m2

Ungdomsboliger: 11.600 m2

De nuværende fire erhvervsbygninger vil blive forbundet med en panoramabro med udsigt udover Kastrup Fort og Øresund, og mellem bygningerne plantes træer i grønne rektangulære plantebede, som vil bryde de langstrakte rum imellem bygningerne. Det nye byrum vil blive mere grønt og indbydende og blive en integreret del af den omkringliggende by og strand. 

Den estimerede projektværdi lyder på 830 millioner kroner, oplyse Gefion Group, da planerne kom frem sidste efterår. 

- Det bliver ganske enkelt fantastisk at se dette ældre område blive omdannet til et attraktivt og grønt byrum med spændende arkitektur til glæde for naboer, turister og studerende, og vi glæder os. Beliggenheden er helt unik, og vi ser frem til at føre vores visioner for området ud i livet med den nye lokalplan, siger Thomas Færch, administrerende direktør i Gefion Group i pressemeddelelsen.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157