23948sdkhjf

Opkøb: Rambøll køber 900 eksperter

Rambøll har købt den amerikanske rådgivende ingeniørvirksomhed OBG. Med opkøbet tilføjer Rambøll 900 eksperter inden for vand, energi, miljø og advanced manufacturing. 

- Vi er meget glade for at byde OBGs 900 eksperter velkommen i Rambøll. Vi har haft en strategisk ambition om at vokse i Nordamerika, siden vi for alvor trådte ind på det amerikanske marked med det succesfulde opkøb af Environ i 2014, siger koncernchef Jens-Peter Saul. 

- Ved at kombinere vores nuværende konsulent- og analytisk orienterede forretning i USA med OBGs stærke kompetencer inden for selve projektgennemførelsen, bliver vi i stand til at levere en integreret, sammenhængende løsning til vores kunder fra front-end konsulentrådgivningen til back-end eksekveringen, uddyber han. 

Fordobling i USA
Rambøll har nu 2.000 medarbejdere i USA og 15.000 globalt. På købstidspunktet udgør den samlede omsætning i Rambøll og OBG 12,7 milliarder kroner.

OBG har siden 1945 leveret integrerede, rådgivende ingeniørløsninger inden for vand, energi, miljø og advanced manufacturing. Virksomheden har stærke kunderelationer både i den private og offentlige. 

Selskabets ekspertise anvendes i øjeblikket på store projekter som fx et af verdens største avancerede spildevandsanlæg i Washington DC, i projekt som skal hjælpe myndighederne i staten New York med at øge energieffektiviteten og reducere udledningen af drivhusgasser med 40 procent i 2030 samt på restaureringen af Onondaga Lake i staten New York.

Ny forretningsenhed i USA
I løbet af de sidste fem år er Rambøll vokset betydeligt i USA. I slutningen af 2014 købte Rambøll den globale konsulentvirksomhed Environ med base i USA og fik mere end 1.500 eksperter inden for miljø og sundhed, heraf 800 i USA. I løbet af det sidste år er Rambøll vokset 9,5 procent organisk i USA, som nu er et af virksomhedens hurtigst voksende og mest lønsomme markeder. 

Med det nye opkøb, der fordobler tilstedeværelsen i USA, etablerer Rambøll en ny forretningsenhed for Americas (USA, Canada, Mexico og Brasilien) med ydelser inden for vand, energi og miljø & sundhed. Forretningsenheden træder i kraft den 1. januar 2019 og skal ledes af OBGs direktør Jim Fox som ny administrerende direktør. Ambitionen er, at forretningsenheden skal vokse fra de nuværende 2.000 medarbejdere til 3-4.000 medarbejdere om fire til fem år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171