23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Humor kan redde eller flå din dag

Humor kan redde eller flå din dag. "Det er en fordel, hvis du har humor", står der ofte i job-opslag. Og det mener alle jo, at de har... Især dem uden humor.

Humor dog være en farlig affære. Både på kontoret og på byggepladsen.For det den ene kalder humor, kan den anden se som mobning.

Først det gode. For ifølge en bachelor-opgave, så er humor "et konfliktløsende middel til at lette stemningen og skabe udgangspunkt for kommunikation, hvilket kan medføre stabilt arbejdsmiljø", og fordelene fortsætter:

"Derudover kan humor bruges til at skabe sociale relationer, godt sammenhold og acceptabel status på en arbejdsplads" lyder det i en bachelorafhandling skrevet af Jeanne Dybbøl på CBS.

Men, pas på. Måske forstår folk ikke, at du laver sjov, og har du empati til at opdage, når det går galt? Få jer gerne en medarbejderkultur, hvor folk kan sige fra, hvis de føler sig trådt på og beskriv i personalehåndbogen, hvad mobning er for en størrelse, og det ikke accepteres, for ikke alt er tilladt i humorens navn.

Pas på med humor om jomfruer, homoseksuelle, nydanskere og andet godtfolk, for vi er blevet multikulturelle.

Det kunne jeg godt fortælle en sjov historie om. Men jeg lader være. For jeg har prøvet at komme galt afsted. Som da jeg i mine unge år var daglig leder i en boghandel og spurgte en kunde, hvornår hun skulle nedkomme? Nedkomme, spurgte hun undrende. Der gik noget tid, før det var sjovt - for mig, og det blev det nok aldrig for hende.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.461