23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Flere bør få eksterne i bestyrelsen

Revisorer og erhvervsorganisationer har igennem en del år slået til lyd for, at landets mange ejerledede virksomheder professionaliserer deres bestyrelser. For der kommer ikke altid vækst og fremgang ud af at have en ren "tante-bestyrelse", hvor det eksempelvis er venner og familie, som træffer beslutningen.

I arkitektverdenen er virksomhederne i høj grad partnerdrevet, hvilket også kan afspejles i bestyrelserne. Men i de senere år er der sket en øget professionalisering af bestyrelsen, hvor flere eksterne kræfter er hevet ind.

Tag bare tidligere A.P. Møller-formand Michael Pram Rasmussen, der sidder for bordenden hos Henning Larsen Architects, og Jørgen Bardenfleth med en fortid hos Microsoft, der gjorde Arkitema klar til at blive indlemmet i Cowi for nylig.

Seneste eksempel er så KHR Architecture, hvor detailgiganten Coops formand, Lasse Bolander nu skal for bordenden.

Og det er den rette vej og bør være et eksempel til forfølgelse for langt flere af de danske arkitektvirksomheder. For det øger de strategiske kompetencer i en verden, hvor flere arkitektvirksomheder bliver en del af de store rådgivergiganter og dermed får øgede muskler i kampen om opgaverne.

Derfor skal arkitektvirksomhederne tænke ud af boksen for at kunne klare sig, og det gør man ikke altid, hvis det er folk med den samme uddannelses- og jobbaggrund, der sidder rundt om bordet.

Det kan være svært at slippe kontrollen med sin virksomhed, men ofte kan det være vejen til vækst og nye opgaver.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14