23948sdkhjf

Fotograferne elsker beton

Intet mindre end 1.554 fotos var sendt ind til konkurrencen #jegelskerbeton

Professionelle og amatørfotografer i ind- og udland elsker beton. Endda så meget, at de har stillet fotolinsen skarpt på betonarkitektur i fotokonkurrencen #jegelskerbeton.

Arrangørerne af konkurrencen konstaterer i en pressemeddelelse, at niveauet i konkurrencen var tårnhøjtMen billeder fra SEB’s betonhalvtag, Signalhuset på Amager og et billede fra Give Elementfabriks 25 års jubilæum var lige en tand bedre.

- Kvaliteten var fantastisk, og det var utrolig svært at vælge mellem de mange gode billeder. I bedømmelsen lagde vi vægt på, at billedet først og fremmest fokuserede på beton og samtidig havde en helt unik vinkel, siger branchedirektør i Dansk Beton i Dansk Byggeri, Thomas Uhd, i en pressemeddelelse.

Halsbrækkende spring
Det var et enigt dommerpanel, der udnævnte filmfotograf Bertram Brandt, som vinder af fotokonkurrencen #jegelskerbeton.

Fotografen sprang så at sige direkte ind på førstepladsen. Eller faktisk ville det være mere passende at sige, at statisten springer.

For på billedet ser man en statist i et halsbrækkende parkour-spring hen over et cirkelformet hul på SEB’s hvide betonhalvtag, der spejler sig i glasfacaden. Alt imens Bertram Brandt fanger det helt rigtige øjeblik med sit kamera.

Andenpladsen gik til amatørfotograf Giuseppe Liverino, der med sit foto "Squared" vandt dommernes hjerter. De varme farver på Signalhuset står i flot kontrast til den mørke beton, der er dominerende for de knap 300 ungdomsboliger i Ørestad på Amager.

Tre meget forskellige billeder
Fotograf Nicolaj Kristensen dansede sig ind på en tredjeplads i fotokonkurrencen med sit foto fra Give Elementfabriks 25 års jubilæum.

Her var alle rammerne lavet af beton inklusiv balletdanseren på billedet, der er sminket som grå beton. Og som fotografen selv fortæller, dansede hun rundt på betonelementerne mellem gæsterne.

- Vinderbillederne er tre meget forskellige billeder, som på hver deres måde fremhæver betons unikke, arkitektoniske egenskaber. Med fotokonkurrencen #jegelskerbeton har materialet endnu en gang bevist, at beton ikke kun er gråt og kedeligt. Beton skaber derimod imponerende, arkitektoniske bygningsværker og er et materiale med mange forskellige udtryk, former, størrelser, farver og teksturer, siger Thomas Uhd.

Vinder af konkurrencen får 5.000 kr., mens anden- og tredjepladsen vinder henholdsvis 3.000 kr. og 1.000 kr.

Udover pengepræmien får vinderne deres foto udstillet i Dansk Byggeris vinduer på Nørreport og i Dansk Betons medier.
brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125