23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Skatteregler burde have et eftersyn

De mindre virksomheder herhjemme får ikke færre fejl i deres regnskaber og skatteangivelser ved at bruge en fuld revision. Det viser en ny undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen og Skattestyrelsen.

Undersøgelsen skyder dermed skatteminister Karsten Lauritzens (V) hårde beskyldninger fra i sommer mod den lempede revisionspligt i smadder. Her koblede han manglende skattebetalinger på 22,8 mia. kr. sammen med den lempede revisionspligt for landets mindre virksomheder. De tegnede sig således for 12 mia. af de manglende skatteindbetalinger.

Dengang kaldte vi det på denne lederplads for en manglende syndebuk, som skatteministeren manglede ved at hænge de mindre virksomheder ud. Og det gælder stadig.

Der er sikkert stadig virksomheder, som prøver at slippe, hvor gærdet er lavest. Men at skære alle over en kam er ikke fair. Og førnævnte undersøgelse viser, at den lempede revisionspligt ikke er svaret.

Selvom revision kan være en betydelig fordel, når virksomhederne eksempelvis skal ud på markedet for at skaffe kapital, er der ikke noget at sige til, at specielt de mindre sparer en udgiftstung post i regnskabet.

Fremfor at skærpe pligten til revisionen burde regeringen og Folketinget i stedet kigge på hele skattelovgivningen. For gang på gang hører man om indviklede skatteregler, som særligt de mindre virksomheder hverken kan finde hoved eller hale i. Det øger risikoen for fejl, der i sidste ende kan koste statskassen milliarder af kroner. Derfor stop angrebet på virksomhederne og få sat et eftersyn af lovgivningen i gang.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11