23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Små virksomheder kan ikke matche løn

Ikke overraskende, så er det de helt små virksomheder i byggeriet som i øjeblikket har sværest ved at skaffe kvalificerede medarbejdere. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Aktivitetsniveauet i byggeriet er rekordstort, og det har gennem længere tid været mangel på kvalificeret arbejdskraft. Når det især er de små virksomheder som må kigge langt efter nye medarbejdere, så skyldes det ikke mindst, at de ofte ikke kan matche den løn, som de store virksomheder tilbyder.

Man kan frygte, at de små virksomheder dermed får færre opgaver som underentreprenører for de store. Men den frygt er sandsynligvis ubegrundet. De små virksomheder må bare affinde sig med, at de ikke kan vokse sig større i et marked, hvor aktivitetsniveauet ellers er som skabt til at vokse.

Til gengæld er der en risiko for, at de små virksomheder presses til at byde ind med endnu lavere priser for at holde hjulene i gang - blandt andet fordi de ikke kan skaffe arbejdskraft og dermed ikke selv kan påtage sig lidt større opgaver. Og det kan true de små virksomheders eksistens.

Den fleksibilitet det giver for de store virksomheder at kunne entrere med en underskov af kvalificerede underentreprenører kan dermed blive væsentligt forringet.

Alt andet lige, så er det økonomisk set ofte en fordel i byggeriet at kunne hyre kvalificerede folk ind til en given opgave fremfor selv at skulle råde over alle kompetencer - og holde dem i sving.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109