23948sdkhjf

Supermarkedsejer er ny formand for landets arbejdsgivere

Lisbeth Dalgaard Svanholm afløser mediechefen Torben Dalby Larsen

Ejeren af et supermarked i Hørsholm i Nordsjælland skal fremover tale danske arbejdsgiveres sag.

Den 59-årige Lisbeth Dalgaard Svanholm afløser således Torben Dalby Larsen som formand for Dansk Arbejdsgiverforening.

Men det er også en kvinde med en lang organisatorisk erfaring, som nu sætter sig i formandsstolen, som Torben Dalby Larsen har haft siden 2010.

Lisbeth Dalgaard Svanholm driver og ejer Dalgaard Supermarked i Hørsholm, men har samtidig både siddet i Dansk Erhvervs bestyrelse og forretningsudvalg siden 2010 og været formand for De Samvirkende Købmænd igennem 10 år.

- Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet og hjælpe med at sikre danske virksomheder de bedst mulige vilkår for at skabe vækst og beskæftigelse til gavn for hele Danmark. For Dansk Arbejdsgiverforenings vedkommende handler det også om at sikre, at danske virksomheders konkurrenceevne er i top, samt at der er adgang til den arbejdskraft, der er nødvendig. Det arbejde glæder jeg mig til at være en del af, siger Lisbeth Dalgaard Svanholm i en pressemeddelelse.

Vil sikre arbejdskraft
Over for Sjællandske Mediers netavis sn.dk understreger hun, at hun særligt vil arbejde for at sikre den fornødne arbejdskraft til virksomhederne ikke mindst ved at flere unge vælger en erhvervsuddannelse.

- Mange unge vælger næsten per default at tage en studentereksamen og kommer muligvis ud med et mindre godt resultat. Måske kunne de have haft gavn af at tage en erhvervsuddannelse, siger Lisbeth Dalgaard Svanholm til sn.dk

Overenskomster venter
Det bliver dog nye overenskomster på det private arbejdsmarked, som bliver en af de første større opgaver for DA’s nye formand, når de skal genforhandles i 2020.

Derfor tror hun heller ikke, at der bliver så meget tid bag disken i Dalgaard Super Marked.

- Jeg har et godt team i min butik, så jeg behøver ikke nødvendigvis stå bag disken hver dag, siger hun til sn.dk.

Lisbeth Dalgaard Svanholm afløser Torben Dalby Larsen, som også snart er forhenværende adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør for Sjællandske Medier, hvor han fratræder efter eget ønske.

Han har været medlem af Dansk Arbejdsgiverforenings bestyrelse i næsten 24 år - fra 1991 til 1996 og igen fra 2000 til i dag.

Lisbeth Dalgaard Svanholm

  • Født 20. september 1959 på Frederiksberg
  • Gift, har to voksne børn og bor i Rungsted.
  • Ejer og driver Dalgaard Supermarked i Hørsholm.
  • Uddannet FX1 (Forsikringsakademiet), merkonom (CBS) og HD1 (CBS).
  • Har tidligere blandt andet siddet i Dansk Erhvervs bestyrelse (2010 – 2018) og Dansk Erhvervs forretningsudvalg (2010-2018), bestyrelsen for De Samvirkende Købmænd (2002-2018) og formand samme sted (2008-2018) samt KFI erhvervsdrivende fonds bestyrelse (2011-).
  • Ridder af Dannebrogordenen.
    Kilde: Dansk Arbejdsgiverforening

Artiklen er en del af temaet Portræt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125