23948sdkhjf

Industrien har brug for nybyggeriet

En byggeopbremsning, som også rammer erhvervsbyggeriet, risikerer at blive en hæmsko for tusindvis af virksomheder inden for industri, handel, transport og logistik

Det er tilsyneladende ved at blive et udbredt synspunkt, at det ville være godt, hvis byggeaktiviteten i Danmark gik ned i gear.

For eksempel har cheføkonom Steen Bocian fra Børsen kaldt det "sundt" med en byggeopbremsning.

Set med især industriens øjne er billedet dog nok en kende anderledes.

Mens der stadig er et bredt udvalg af ledige kontorer og butikslokaler - og er blevet bygget en del nyt de senere år - så er segmentet lager/produktion efterhånden præget af mangel på kvadratmeter.

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad beskrev for få dage siden, stiger huslejerne for lager-/produktionsbygninger i øjeblikket stærkt, fordi udbuddet af ledige lokaler er meget begrænset.

Det viser tallene i vores portal, som er den største base for udbudte erhvervslokaler.

Tomgangen er den laveste i 10 år, og i flere landsdele er der mangel på moderne, effektive lokaler, fordi byggeriet af lagerhaller, logistikejendomme og fabriksbygninger har været minimalt både under og efter finanskrisen.

Vores næste kvartalstal - som vi er ved at færdiggøre sammen med Dansk Ejendomsmæglerforening - vil med stor sandsynlighed vise et yderligere fald i tomgangen. Og dermed endnu større mangel på kvadratmeter.

Med andre ord risikerer en byggeopbremsning, som også rammer erhvervsbyggeriet, at blive en hæmsko for tusindvis af virksomheder inden for industri, handel, transport og logistik.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172