23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Byggeriet skal gøre plads til kvinder i skurvognen

Ligestillingsminister Eva Kjer Hansen har i kølvandet på de seneste kampagner for at rekruttere flere kvinder til byggeriet smøget ærmerne op for at sikre, at kampagnerne nu også virker efter hensigten.

Der er nemlig tilsyneladende fortsat en række udfordringer der skal løses, før kvinderne for alvor vænner blikket mod byggeriet som arbejdsplads.

At jargonen på byggepladsen kan være "forbudt for børn" og at det kan være svært at blive en "af gutterne" i skurvognen, hvis man ikke har store overarme og fysik som en gorilla, er kun få steder stadig et problem i forhold til at rekruttere kvinder.

Kvinderne kan nemlig sagtens sige fra og sætte de mest frimodige mænd på plads.

Til gengæld er det et problem, at der på byggepladserne ikke er tidssvarende bade- og toiletforhold i skurvognene. Sat på spidsen, så handler det om noget så banalt som at skifte et badeforhæng ud med en dør, der kan aflåses. Og hvor svært og omkostningskrævende kan det lige være, kan man spørge sig selv.

Og svaret er naturligvis, at det er det heller ikke. Når problemet ikke er blevet løst, så er det måske nok fordi det ikke for alvor er kommet op til overfladen.

Derfor skal ligestillingsministeren have ros for at have bragt problemet i spil, så byggeriet kan gøre sit til at vække kvindernes interesse.

For der er brug for dem ude på byggepladserne.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109