23948sdkhjf

Dissing+Weitling vinder stor aftale i Nationalbanken

Midt i København, tæt på både Christiansborg og den gamle Børsbygning ligger Danmarks Nationalbanks kendte bygning, der regnes for et af den danske arkitekt Arne Jacobsens hovedværker.

Bygningen er opført i tre etaper i årene 1965 til 1978, og med over 40 år på bagen står bygningerne over for en renovering.

Arkitektvirksomheden Dissing+Weitling har vundet rammeaftalen på arkitektydelser, teknisk rådgivning og bistand til renovering de kommende fire år.

Verdenskendt arv
Og det bliver langt fra første gang at arkitektvirksomheden stifter bekendtskab med Arne Jacobsens arkitektur.

Både hotellet SAS Royal Radisson i København og tankstationen i Skovshoved har været inde over Dissing+Weitlings bord.

- Arne Jacobsens bygninger og design er ikke kun noget, vi har en helt særlig arkitektfaglig viden om, det er også en verdenskendt arv, som tegnestuens historie er direkte knyttet til, og som i dag er en integreret del af vores arbejde - metodisk, funktionelt og æstetisk. Der gælder en helt særlig design- og arkitekturmæssig arkuratesse i nationalbanken, en gennemført sans for kvalitet både inde og ude, som vi ser frem til igen at arbejde med, siger Steen Savery Trojaborg, som er adm. direktør, partner og arkitekt MAA i Dissing+Weitling architecture, i en pressemeddelelse.

Kendt for at være kompromisløs
Teknisk chef, arkitekt og partner Kresten Kirkegaard hos Dissing+Weitling supplerer om den kommende opgave:

- Vi bruger vores specialviden om de materialer og byggetekniske metoder, der blev brugt dengang. Men også forståelsen for Arne Jacobsens arkitektoniske ideer og valg. Han var jo kendt for at være kompromisløs i forhold til sine visioner og udformningen af selv de mindste detaljer. Hans arkitektoniske pionerarbejde omfattede også stor indsigt i de enkelte materialer og deres ydeevne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141