23948sdkhjf

Femern prækvalificerer til kanalkontrakt

Fem entreprenører er udvalgt til at byde på en række anlægsopgaver

Som led i de forberedende anlægsaktiviteter til Femern-byggeriet, har bygherreselskabet bag forbindelsen mellem Danmark og Tyskland til 52,6 mia. kr.,  prækvalificeret fem virksomheder til en kontrakt på kanal- og stiarbejde på den kom-mende byggeplads.

De fem prækvalificerede: 

- Entreprenør Jens H Hansen ApS
- Holbøll A/S
- M.J. Eriksson A/S
- MSE Entreprise A/S
- Per Aarsleff A/S

Vinderen af kontrakten får til opgave at omlægge kanalerne, som afvander det lavtliggende område, så vandet ledes til den nye Strandholm Pumpestation, hvorefter den eksisterende pumpestation kan tages ud af drift.

Kontrakten indeholder derudover jord, afvandings- og belægningsarbejde på godt 2,1 kilometer stier omkring byggepladsen.

Femern A/S forventer at tildele kontrakten i begyndelsen af 2019.
I øjeblikket forbereder Femern A/S byggepladsen til tunnel-byggeriet, der ventes at skabe op mod 3.000 arbejdspladser i anlægsfasen. Forud for byggeriet skal området undersøges af arkæologer fra Museum Lolland-Falster, og samtidigt etableres der blandt andet adgangsveje, stier og forsyningsledninger til el, vand- og kloak.

Femern A/S har valgt at udbyde de forberedende arbejder i en lang række mindre entrepriser, hvilket blandt andet giver mindre og lokale entreprenører mulighed for at byde på arbejderne.

Opgaven er et led i den aftale, forligspartierne bag Femern-forbindelsen indgik i foråret. Her besluttede den politiske forligskreds bag Femern-forbindelsen at fremrykke forbere-dende anlægsaktiviteter for godt 400 millioner kroner inden for det samlede anlægsbudget på 52,6 mia. kroner.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125