23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Uddannelsesaftale er et stort skridt

Initiativer for 2,3 mia. kr. tilflød i sidste uge erhvervsuddannelserne gennem den aftale, som regeringen og et stort flertal af Folketingets partier blev enige om på erhvervsskoleområdet.

Og man fristes til at sige, at det var da på tide. For med de store udfordringer som ikke mindst bygge- og anlægsbranchen står overfor med mangel på arbejdskraft, er det påkrævet, at der gøres alt for at give erhvervsskolerne optimale vilkår for at tiltrække unge til erhvervsuddannelserne.

Vigtigst af alt handler det om allerede i folkeskolen at gøre de unge interesseret i en faglig uddannelse. Det imødekommer den politiske aftale heldigvis med både mulighed for valgfag på erhvervsskolerne for folkeskolens ældste klasser, og udarbejdelse af anbefalinger til hvordan 10. klasserne i højere grad rettes mod erhvervsuddannelserne og ligefrem placeres på erhvervsskolerne.

Undersøgelser viser nemlig, at i nogle kommuner er andelen af unge, som søger en erhvervsuddannelse, vanvittig lav. Her er det kun de gymnasiale uddannelser som tæller.

Selvom det kan skyldes en påvirkning fra familie og venner, er det jo en falliterklæring. For dansk erhvervsliv bliver ikke rigere af, at vi kun uddanner humanister, jurister, læger og økonomer.

Aftalen er derfor i den grad et skridt i den rigtige retning, så landets erhvervsuddannelser fortsat kan uddanne håndværkere, der matcher de bedste i verden. For jo tidligere eleverne får interessen for håndværksfagene, jo større er chancen for, at flere tager en erhvervsuddannelse.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094