23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Hvad vil Løkke sige til landmændene?

Når ministerbilen på tirsdag morgen ruller op foran Messecentret i Herning, og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal åbne Agromek, og holde tale for en flok forventningsfulde udstillere og pressen, så gør han klogt i at holde sig for øje, at landmændene er en del af Venstres dna.

Men helt nemt bliver det ikke, for det er ikke meget spillerum, der levnes landbruget i en tid, hvor gældsplagede landmænd må gå fra gårdene, og med en nationalbankdirektør Lars Rohde, der for kort tid siden fastslog, at en tredjedel af landbruget bør lukkes ned.

Det er en trist skæbne, for landbruget fylder i dag langt mindre i den danske økonomi, end den har gjort. Det ligger på omkring 2 procent af BNP, mens det i 1950’erne lå på omkring 20 procent. Men i landskabet fylder det en del, da cirka 60 procent af vores areal er lagt ud til landbrug. Altså tjenes der ingen penge. Og dermed ser det også skidt ud for landbrugsbyggeriets fremtid.

Efter en lidt optimistisk melding i den seneste konjunkturanalyse, melder Dansk byggeri nu ud med en forventning om et fald i landbrugsbyggeriet på op til 20 procent næste år.

Ærligt talt ligner det en branche i frit fald.

Så det bliver rigtigt spændende at høre, hvad Lars Løkke Rasmussen har at sige til alle de, der gerne vil hjælpe landbruget med maskiner, udstyr, byggeri og inventar. Problemerne tårner sig op med en usikker Brexit, kæmpegæld og modvillige banker.

Hvad vil landbrugets minister sige til det? Har han en løsning, kan han vinde valget med et knips.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094