23948sdkhjf

Entreprenører kommer også på Agromek

Når Agromek går i luften, er det ikke udelukkende landbruget, det handler om. Entreprenørerne, maskinstationerne og kloakmestrene er blandt gæsterne

Der er megastore traktorer, mejetærskere, plove og andet stort maskineri, når Agromek åbner dørene i næste uge.

Men der er også maskiner inden for den gule og den grønne sektor. For landbruget benytter sig i stigende grad af en slags "crossovers" som også benyttes i entreprenørbranchen.

Det gælder eksempelvis i vid udstrækning teleskoplæsseren, som vil være at finde på en række forskellige stande på messen.

Den traditionelle læssemaskine, både som større model og som minilæsser vil også være at finde, mange af dem med et kæmpeudvalg af tilbehør og redskaber.

Mange "crossovers"
En række af maskinerne bruges i flæng, både i landbruget, byggeriet og hos kloakmestrene og sågar også i industrien.

Messen vil også byde på elektrisk drevne maskiner. Et område der vinder frem i takt med at batteriteknologien udvikles ligesom i bilindustrien. Eldrift betyder at maskinerne bedre kan køre i staldene, og udover lavere støjniveau også efterlader et renere miljø, både ude og inde.

Udstillingen er også stedet, hvor man kan blive fagligt klogere. Eksempelvis på biogasanlæg. Det er et område, der er i hastig vækst herhjemme, og flere anlæg skyder op rundt omkring.

Der vil være spændende oplæg på "Biogasscenen" fra nogle af branchens førende virksomheder

Biogas og forsuring
Hvordan optimerer man et biogasanlæg, kan bioforsuring mindske ammoniakfordampning, og hvordan er væksten egentlig i biogasbranchen?

Det er nogle af de emner, de besøgende på Agromek kan blive klogere på ved at besøge Biogasscenen i messens nye biogasområde i Hal K.

Der vil i løbet af hele Agromek være en lang række faglige oplæg om biogas. Emnerne vil spænde lige fra rammebetingelser og biogasproduktion til biomasser og bioforsuring.

- Biogas er et område i stor udvikling, som passer rigtig godt ind i landbrugets aktuelle dagsorden med miljø og bæredygtighed.

- Der er rigtig mange spændende udstillere i Agromeks biogasområde, og det er meget glædeligt, at mange af dem har lyst til at træde på scenen og dele deres store viden om biogas med messegæsterne, siger Claus Hermansen, direktør, Agromek.

Det bliver statsminister Lars Løkke Rasmussen, der på tirsdag åbner udstillingen. Og det gør han for et hårdt trængt landbrug, der kæmper med stor gæld og en dårlig høst.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127