23948sdkhjf

Deres samarbejde gav årets Ressourcepris

De repræsenterer universiteterne og branchens rådgivere - og sammen løb de med Biofos Ressourcepris 2018

Inden for spildevandsteknologi kan man ikke sige Erik Bundgaard uden også at sige Jes la Cour Jansen og vice versa. De to er sammen gået foran i branchen siden 1970’erne, og derfor faldt det også naturligt, at de begge skulle tildeles Biofos Ressourcepris 2018.

- Vinderne repræsenterer henholdsvis universiteterne og branchens rådgivere, hvilket viser de tætte samarbejdsrelationer i forsyningsbranchen. Det er et signal fra Biofos om, at der skal være samarbejde mellem rådgivere, universiteter og forsyninger, og at vi kan så meget sammen. Grænserne skal ikke være så snævre, at det begrænser udviklingen, siger adm. direktør i Biofos, John Buur Christiansen.

En glad Erik
Erik Bundgaard, der i dag er teknologidirektør hos Krüger, har en central rolle i udviklingen af teknologien inden for vandmiljø i Danmark.

Om Ressourceprisen
Biofos Ressourcepris tildeles for enten ved konkret forskning eller udviklingsarbejde at have opnået ekstraordinære, væsentlige eller nyskabende resultater inden for spildevandsrensning

Prisen blev uddelt på Centralværkstedet i Aarhus den 13. november på den årlige Dansk Vand Konference

I 2017 gik Biofos Ressourcepris til Anders Lynggaard-Jensenm fagchef i Aarhus Vand

Han har blandt andet udviklet metoder til næringssaltfjernelse, avanceret styring og kulstofoptimering.

- Jeg er beæret over at blive tildelt Biofos Ressourcepris. Jeg er rigtig glad for at mit - og Krügers - arbejde for at finde nye løsninger i forhold til rensning af spildevand, ressourceforbrug og styringsprincipper er blevet anvendt og nu anerkendt på den her måde. Men det er vigtigt at sige, at det kun har været muligt, fordi vi har haft gode samarbejder med partnere, aftagere og myndigheder, der også har været dygtige og ambitiøse, siger Erik Bundgaard efter prisuddelingen.

En glad Jes
I branchen er Jes la Cour Jansen kendt for at kæmpe for udvikling. Han er ophavsmand til den statistiske kontrol, der udføres på alle danske renseanlæg.

I de seneste 20 år har han virket som professor ved Lunds Universitet i Sverige, hvor han har forsket i næringssaltfjernelse, miljøfremmede stoffer og vand i byer. Han inddrager ofte danske virksomheder og forsyninger i sin forskning.

- Det er en fantastisk opmuntring, at andre synes, at det, der er så vigtigt for en selv, også er det for andre. Længe før min ansættelse ved Lunds Universitet havde jeg i mit daglige virke samarbejde over Øresund både inden for undervisning, udvikling og forskning. Jeg oplevede det meget frugtbart at være med til at igangsætte samarbejde mellem to spildevandstekniske kulturer, der havde udviklet sig fra hvert sit udgangspunkt; men som i stadigt større omfang skulle klare de samme udfordringer. Jeg håber og tror, at jeg har fået prisen fordi denne stræben efter at udnytte forskellighed til fælles bedste har været synlig og værdsat i Danmark, siger professor emeritus Jes la Cour Jansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141