23948sdkhjf

DS Gruppen fortsætter fremgangen

- Det har været et godt år med fremgang i alle selskaber. Vi har ekspanderet på alle vore markeder og har fortsat kun produktion i Danmark efter snart 50 år i branchen. Det er vi naturligvis stolte over, her hvor vi står på tærsklen af vores jubilæumsår.

Det siger direktør Mads Møller Hansen fra DS Gruppen i Hobro, som netop har offentliggjort et nyt stærkt årsregnskab med markant fremgang i både omsætning og ikke mindst indtjening.

DS Gruppen

DS Gruppen er moderselskab for en række selskaber, der leverer løsninger i stål og beton til byggeriet.

Koncernen har hovedkvarter og produktion i Hobro og dertil aktiviteter flere steder i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

Den samlede tæller over 650 medarbejdere.

Således er resultatet før skat på koncernniveau forbedret med over 28 mio. kroner, og koncernens overskudsgrad er forbedret fra 6,2 procent til 7,4 procent.

- Vi forsøger at være på forkant med den teknologiske udvikling for hele tiden at blive bedre per kilo. Rigtig meget af det er lykkedes, og resultaterne viser, at vores investeringsplan er den rigtige, lyder Mads Møller Hansens forklaring på den stigende indtjening. 

- Det er jo mange gange sådan, at når man kører stærkt, og kan blive ved at køre stærkt, så får man også en kapacitetsudnyttelse, der er en lille smule bedre, end når det svinger op og ned. Når teknologien er til rådighed, og man bruger den optimalt, så får man altså en lille smule mere ud af det hver dag, tilføjer han.

Ny afdeling godt fra land 
Væksten i omsætning kommer i hovedtræk fra totalentrepriser, stål og beton, og DS-direktøren fremhæver blandt andet koncernens investeringer på Sjælland som en af årets positive historier. 

Her tog man sidste år konsekvensen af et stigende aktivitetsniveau øst for Storebælt og etablerede en ny afdeling af DS Flexhal.

Afdelingen startede ud med en stribe projekter ved Skandinavisk Transportcenter i Køge og har de seneste måneder sikret sig markante ordrer på byggerier i Høje Taastrup for Dansk Retursystem og i Vinge ved Frederikssund, hvor DS Flexhal skal bygge en stor magasinbygning til Nationalmuseet og Det Kongelige Bibliotek.

Udvider produktionen
Ifølge Mads Møller Hansen er det nye regnskabsår kommet godt i gang, og hos DS Gruppen ser de lige nu ingen tegn på, at de seneste års positive udvikling stopper her. 

Koncernen er netop nu i gang med at udvide sin stålproduktion hjemme i Hobro, og når de nye faciliteter efter planen står færdige i andet kvartal næste år, bliver der plads til endnu flere logistikcentre og produktionshaller i ordrebøgerne.

- Forespørgslerne er der, og lysten til at købe er til stede på alle markeder. Så vi kan ikke se en kommende krise inden for de områder, vi opererer i, siger Mads Møller Hansen.

DS Gruppen (koncern)
mio. kr. 2017/18 2016/17
Nettoomsætning 1.533 1.319
Resultat af primær drift 477 387
Resultat før skat 111 83
Årets resultat 85 64
Balancesum 647 657
Egenkapital 275 254
Antal ansatte 487 453
Regnskabsåret dækker perioden 1. juli - 30. juni.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141