23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Slap værdikæde øger presset på betalinger

Små og mellemstore virksomheder er godt trætte af at fungere som bank for større virksomheder de arbejder sammen med. De store virksomheder bliver ved med at rykke på betalingsfristerne, så de mindre virksomheder må vente endnu længere på betaling for ydelser, de har udført for de store virksomheder.

Ifølge SMV Danmark oplever hver tredje mindre virksomhed, at de store virksomheder tvinger dem til betalingsfrister på over 30 dage. I nogle tilfælde helt op til 120 dage.

Det er længe at vente på sine penge. Men mange magter ikke at gøre indsigelser: De er simpelthen bange for, at de store virksomheder opsiger samarbejdet.

Udover, at de små og mellemstore virksomheder ret beset selv bestemmer, hvem de vil arbejde sammen med, og dermed også kan fravælge de værste bøller, så er de urimelige betalingstidsfrister desværre også et tegn på en forråelse i samarbejdet mellem virksomhederne.

I byggeriet har det hidtil været ansvaret for enhver tænkelig hændelse der har været kastebold mellem parterne på byggepladsen. Nu er det også blevet dagligdag at presse hinanden på betalingerne.

Alt sammen fordi pressede tidsplaner og økonomi samt uhensigtsmæssige samarbejdskonstellationer er med til at gør værdikæden slappere og slappere.

Stram op. Vis hinanden lidt mere respekt.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125